این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۱، شماره ۳۳، صفحات ۷۵-۸۲

عنوان فارسی بررسی ترکیب‌های شیمیایی و خواص ضدباکتری اسانس مریم گلی گل درشت (Salvia macrochlamys Boiss. & Kotschy) رویش یافته در استان آذربایجان غربی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: در کشور ایران تعداد 58 گونه از این جنس رویش دارد که 17 گونه از این تعداد بومی ایران می‌باشد. گیاهان متعلق به این جنس دارای خواص دارویی بوده ودر طب سنتی استفاده می‌شوند. هدف: شناسایی اجزای تشکیل‌دهنده اسانس گونه‌ مریم گلی گل درشت و بررسی فعالیت ضدباکتری آن. روش بررسی: در این تحقیق گونه مریم گلی گل درشت از محل رویش خود در دره مارمیشو ارومیه جمع‌آوری شد. اسانس‌گیری به روش تقطیر با آب انجام شد و اجزای اسانس با استفاده از دستگاه‌های GC و GC/MS آنالیز و شناسایی شدند. شناسایی ترکیب‌های تشکیل‌دهنده اسانس، به کمک طیف جرمی، شاخص بازداری و مقایسه آن با شاخص‌های بازداری گزارش شده در منابع صورت گرفت. جهت بررسی خواص ضد‌باکتری از روش انتشار روی دیسک و MIC استفاده شد. نتایج: بازدهی اسانس برای این گونه، 35/0 درصد وزنی- وزنی به ‌دست آمد. تعداد 34 ترکیب (6/97 درصد) اسانس شناسایی شد که - Carryophylleneβ (7/32 درصد) و 1,8 - Cineol (9/18 درصد) ترکیب‌های عمده بودند. اسانس این گیاه بر روی میکروارگانیسم‌های Bacillus Subtilis، Staphylococus araeus و Staphylococus epidermidis اثرات نسبتاً قوی نشان داد. نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که مونوترپن‌ها (4/44 درصد) و سزکویی‌ترپن‌ها (0/52 درصد) اسانس این گونه را تشکیل می‌دهند. اثرات ضد‌باکتری می‌تواند به دلیل وجود ترکیب‌ 1,8 - Cineol در اسانس باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مریم گلی گل درشت، اسانس، GC/MS، ضد‌باکتری

عنوان انگلیسی Chemical Composition and Antibacterial Activity of the Essential Oil of Salvia macrochlamys Boiss. & Kotschy, from West Azarbayjan Province
چکیده انگلیسی مقاله Background: In the Flora Iranica this genus is represented by fifthy-eight species, seventheen of which are endemic. The genus Salvia are known for medicinal value, antibacterial and antioxidant properties. Objective: Investigation on essential oil of Salvia macrochlamys and antibacterial activity assessment. Methods: The aerial parts of S. macrochlamys were collected during the flowering stage from Marmishuo Hill in West-Azarbayjan Province, in July 2006 and were hydrodistilled for 3 hours, using a Clevenger-type apparatus to yield 0.35% (w/w) of yellowish oil and analyzed with GC and GC/MS. The constituents of the essential oil were identified by comparison of their mass spectra and retention indices (RI) with those given in the literature and authentic samples. Antibacterial activities of the essential oil were investigated according to the disc diffusion method and MIC value. Results: Thirty-four compounds were characterized in the essential oil of S. macrochlamys, representing 97.6% of the oil, of which β-Caryophyllene (32.7%), 1,8-Cineol (18.9%), were found to be the major components. The oil of S. macrochlamys showed high antibacterial activity against Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus and Staphylococcus epidermidis. Conclusion: The oil of S. macrochlamys consists of monoterpen (44.4%) and sequiterpens (52.0%). The antibacterial avtivity can be attributed to 1,8-Cineol.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهرا کاظمی زاده | z kazemizadeh
shahid beheshti university, evin, tehran, iran p.o.box 19615 - 1171, tel 98-21- 22431943, fax 98-21- 22431938
تهران، اوین، دانشگاه شهید بهشتی، جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی صندوق پستی 1171 - 19615، تلفن 22431943 021 ، نمابر 22431938 021
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)

زهره حبیبی | z habibi
2- department of chemistry, faculty of science, shahid beheshti university
گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)

مرتضی یوسف زادی | m yousefzadi
3- department of ecology and systematic, academic centre for education culture amp; research acecr , shahid beheshti branch
گروه پژوهشی اکولوژی و سیستماتیک، پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاددانشگاهی

محمد علی اصحابی | ma as habi
4- department of chemistry, faculty of science, urmia university
گروه شیمی ، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

مهناز حیدری ریکان | m heidari rikan
5- research centre of agriculture amp; natural resources of azarbayjan province
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
سازمان های دیگر: مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-172-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات