این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 22 آبان 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱، شماره ۳۳، صفحات ۵۸-۶۵
عنوان فارسی
بررسی و مقایسه اثرات ضدباکتریایی عصاره الکلی برگ، گل و ریشه آویشن شیرازی بر روی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: به دلیل مقاومت روزافزون باکتریهای بیماریزا به آنتیبیوتیکهای رایج و نسل جدید محققین در پی یافتن عوامل ضدمیکروبی با منشای گیاهی به عنوان داروهای جایگزین میباشند. آویشن شیرازی جزء خانواده نعناییان و دارای خواص ضدمیکروبی میباشد. هدف: این تحقیق با هدف بررسی و مقایسه اثرات بازدارندگی عصارههای الکلی برگ، گل و ریشه گیاه آویشن شیرازی بر روی رشد استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین (MRSA) انجام شد. روش بررسی: برگهای جوان، گل و ریشه گیاه پس از خشک شدن به طور جداگانه به میزان 50 گرم به ارلنهای حاوی 250 میلیلیتر هیدرواتانول 85 درجه و آب مقطر اضافه شد. سپس عصارهها به روش تقطیر در خلاء استخراج شدند. خواص ضدباکتریایی عصارهها ابتدا به روش رقتسازی در لوله تعیین و سپس وزن خشک عصارهها در هر میلیلیتر محاسبه و حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی آنها به دست آمد. به منظور شناسایی مواد موثره ضدباکتریایی عصارههای الکلی از روش کروماتوگرافی لایه نازک استفاده شد. نتایج: غلظتهای 031/3 و 062/6 mg/ml عصاره الکلی برگها، غلظتهای 687/5 و 375/11 mg/ml عصاره الکلی گل و غلظتهای 437/5 و 875/10 mg/ml عصاره الکلی ریشه آویشن به ترتیب قادر به مهار و کشتن هر سه سویه استاندارد و بالینی بودند و از این لحاظ تفاوتی ما بین سویهها مشاهده نشد. آنالیز کروماتوگرامها در روش TLC نشان داد که تیمول و کارواکرول جزء ترکیبات اصلی گیاه آویشن شیرازی میباشند. نتیجهگیری: اگر چه کاربرد بالینی عصارهها و اسانسهای گیاهی به دلیل عوارض جانبی کمتر نسبت به عوامل درمانی رایج، با ارزش به نظر میرسد، اما جهت کاربرد بالینی عصارههای الکلی آویشن شیرازی باید تحقیقات بیشتری در زمینه مکانیسم عمل ترکیبات موثر این گیاه بر روی عوامل میکروبی انجام شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation and Comparison of Antibacterial Effects of Alcoholic Extracts of Zataria multiflora Boiss Leaves, Flowers and Root on Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Due to increasing drug resistance among pathogenic bacteria toward current and new generation antibiotics, researchers have been investigating to find herbal antimicrobial agents as alternative medicines. Objectives: In this study, the inhibitory effects of alcoholic extract of Zataria multiflora Boiss leaves, flowers and root on methicillin-resistant Staphylococcus aureus was evaluated and compared. Methods: 50 grams of dried thyme leaves, flowers and root were added to 250 ml hydroethanol separately, and were then distilled. The antibacterial properties of the extracts were assessed by Broth Dilution Method and after determining dried weights of the extracts per ml, Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) of them were obtained. Finally, by using Thin Layer Chromatography (TLC), effective compounds of the extracts were detected. Results: Thyme leaves alcoholic extract at 3/031 mg/ml and 6/062 mg/ml concentration, flowers alcoholic extract at 5/687 mg/ml and 11/375 mg/ml concentration and root alcoholic extract at 5/437 mg/ml and 10/875 mg/ml concentration, in order, were able to inhibit and kill all the strains and no difference were observed between them. Analysis of the chromatograms showed that thymol and carvacrol are the main compounds of this herb. Conclusion: However clinical application of herbal extracts and oils sounds valuable because of their less side effects in comparison with current drugs, in order to clinically use thyme alcoholic extracts, further investigations must be done in clarifying the mechanism of action of its effective compounds on microbial agents.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عباس یادگار | a yadegar
department of baceriology, faculty of medical siences, tarbiat modares university
گروه باکتری شناسی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
مرتضی ستاری | m sattari
department of baceriology, faculty of medical siences, tarbiat modares university, tehran, iran, p.o.box 14115-111 tel 98-21- 82883563, fax 98-21- 88013030
تهران، بزرگراه جلال آل احمد، دانشگاه تربیت مدرس، گروه باکتری شناسی کدپستی 158 – 14115، تلفن 82883563 021 ، نمابر 82884555 021
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
محسن بیگدلی | m bigdeli
agricultural research and education organization areo
سازمان تحقیقات و پژوهش جهاد کشاورزی
سازمان اصلی تایید شده
: سازمان تحقیقات
فرشته بختیاری | f bakhtiari
faculty of pharmacy, islamic azad university
دانشکده داروسازی، دانشگاه آزاد اسلامی، قلهک
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-222-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات