این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 20 آبان 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲، شماره ۲۲، صفحات ۵۴-۶۳
عنوان فارسی
بررسی تاثیر حرارت روی فعالیت آنتیرادیکالی اسانس گیاهان آویشن، مرزه و میخک توسط روش ۲ و ۲- دی فنیل ۱- پیکریل هیدرازیل (DPPH)
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: اخیراً به دلیل فعالیت آنتیرادیکالی شناخته شده ترکیبات گیاهی و مشتقات آنها، توجه بسیار زیادی به افزودن آنها به سامانههای غذایی و بیولوژیکی شده است. هدف: هدف از این تحقیق، بررسی فعالیت آنتیرادیکالی اسانسهای سه گیاه دارویی آویشن (Thymus vulgaris L.)، مرزه (Satureja hortensis L.) و میخک (Syzygium aromaticum L.) بود. روش بررسی: در این بررسی، ابتدا اسانسهای این گیاهان با دستگاه GC/MS تجزیه شدند و اجزای شیمیایی عمده آنها شناسایی شدند. فعالیت آنتیرادیکالی این اسانسها، توسط رادیکال 2 و 2- دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH•) بررسی شد. برای بررسی تاثیر حرارت بر فعالیت آنتیرادیکالی اسانسها، دماهای 120 و 180 درجه سانتیگراد به مدت 5/0، 1، 2 و 3 ساعت روی نمونهها اعمال شد و با نمونه شاهد (اسانس قبل از تیمار حرارتی) مقایسه گردید. نتایج: نتایج نشان داد که فعالیت آنتیرادیکالی میخک بیشتر از دو اسانس دیگر بود و مرزه و آویشن به ترتیب بعد از آن قرار گرفتند. این اسانسها تحت تیمارهای مختلف حرارتی، رفتارهای متفاوتی را نشان دادند. نتیجهگیری: هر سه اسانس مورد آزمایش با خنثی کردن رادیکال DPPH• در دمای اتاق، خاصیت آنتیرادیکالی خوبی داشتند. اسانسهای آویشن، مرزه و میخک تحت تاثیر حرارت رفتارهای مختلفی را از خود نشان دادهاند که این مساله به دلیل تفاوت در نوع و مقدار ترکیبات موثره موجود در آنها است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فعالیت آنتیرادیکالی، آویشن، مرزه، میخک، اسانس
عنوان انگلیسی
Influence of Heating on Antiradical Activity of Essential Oils of Thyme, Summer Savory and Clove by 2, 2- Diphenyl-1-Picrylhydrazyl (DPPH•) Method
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Great interest has recently been focused on the addition of herbs and their derivatives to foods and biological systems, due to their well-known abilities to scavenge free radicals. Objective: For this reason, the antiradical activities of essential oils of thyme (Thymus vulgaris L.), summer savory (Satureja hortensis L.) and clove (Syzygium aromaticum L.) were studied. Method: The essential oils of these medicinal plants were analyzed by GC/MS and the major chemical components were identified. Also, antiradical activities of these essential oils were evaluated by using DPPH radical. Samples were kept at 120 and 180ºC for 0.5, 1, 2, and 3 hours to evaluate the influence of heating on the essential oils, then compared with controls (essential oils before heat treatment). Results: Results showed that clove oil had the highest antiradical activity and followed by summer savory and thyme oil, respectively. The essential oils showed various behaviors under different treatments of heating. Conclusion: All tested essential oils had radical scavenging activities at room temperature. These essential oils showed various behaviors under different heat treatments which it may be due to their different compositions.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد فاضل | m fazel
department of food science and technology, faculty of agriculture, tarbiat modares university, tehran, iran
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
مریم امیدبیگی | m omidbeygi
department of food science and technology, faculty of agriculture, tarbiat modares university, tehran, iran
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
محسن برزگر | m barzegar
department of food science and technology, faculty of agriculture, tarbiat modares university, tehran, iran tel 021 44196522, fax 021 44196524
تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی صندوق پستی 336-14115، تلفن 44196522 021 ، نمابر 44196524 021
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
حسنعلی نقدی بادی | h naghdi badi
department of cultivation amp; development, institute of medicinal plants, acecr and tarbiat modares university, tehran, iran
استادیار پژوهش کشاورزی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، دانشجوی دکتری زراعت دانشگاه تربیت مدرس، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-122-10&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات