این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۲، شماره ۳۴، صفحات ۱۰۹-۱۱۶

عنوان فارسی بررسی اثر اسانس گیاه آویشن شیرازی بر روی میزان رشد سالمونلا تیفی موریوم در سوپ جو تجارتی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: با وجود پیشرفت‌های صورت گرفته در بهداشت کشتارگاه و تکنیک‌های تولید مواد غذایی، ایمنی مواد غذایی یک موضوع مهم بهداشت عمومی محسوب می‌شود. از طرف دیگر سازمان بهداشت جهانی اخیراً برای کاهش وقوع بیماری‌های قلبی- عروقی، کاهش مصرف نمک در سطح جهانی را مطرح نمودند. در صورتی‌که میزان نمک در غذاهای فرآیند شده کاهش یابد برای سالم نگهداشتن مواد غذایی احتمالاً به افزودنی‌های دیگری نیاز خواهد بود. اسانس‌های گیاهی احتمالاً یکی از افزودنی‌های طبیعی است که می‌توان به عنوان افزودنی‌های ضد‌باکتری استفاده کرد. هدف: بررسی اثر ضد‌باکتریایی اسانس گیاه آویشن شیرازی بر روی رشد سالمونلاتیفی موریوم در سوپ جو تجارتی بود. روش بررسی: ابتدا اسانس این گیاه با دستگاه GC/MS تجزیه و اجزای شیمیایی عمده آن شناسایی شد. فعالیت ضد‌باکتریایی اسانس بر روی رشد باکتری سالمونلاتیفی موریوم در سوپ جو تجارتی متاثر از غلظت‌های مختلف (صفر، 005/0، 015/0 و 03/0 در‌صد) آویشن شیرازی در دو درجه حرارت 8 و 25 درجه سانتی‌گراد در مدت 21 روز بررسی شد. نتایج: فعالیت ضد‌باکتریایی اسانس آویشن شیرازی بر روی میزان رشد سالمونلا تیفی موریوم معنی‌دار (001/0 p
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسانس، آویشن شیرازی، سالمونلا تیفی موریوم، سوپ جو

عنوان انگلیسی Survey The of Effect of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil on the Growth of Salmonella typhimurium in a Commercial Barley Soup
چکیده انگلیسی مقاله Background: In spite of done improvements in slaughter hygiene and food production techniques, food safety is an important public health issue. Furthermore, the World Health Organization has recently called for a worldwide reduction in the consumption of salt in order to reduce the incidence of cardio-vascular disease. If the level of salt in processed foods is reduced, it is possible that other additives will be needed to maintain the safety of foods. Essential oils are probably one of the natural additives that can use as antibacterial additives. Objective: The aim of this study was evaluation of the effect of Zataria multiflora Boiss. essential oil on the growth of Salmonella typhimurium in commercial barley soup. Methods: At first, essential oil of Zataria multiflora Boiss. analyzed using GC/MS and the chemical components were identified. Antibacterial activity of Zataria multiflora Boiss. essential oil on the growth of Salmonella typhimurium in commercial barley soup evaluated by using different essential oil concentrations (0.0, 0.005, 0.015 and 0.03%) and two different temperatures(8 and 25°c) during 21 days. Results: Antibacterial activity of Zataria multiflora Boiss. essential oil on the growth of Salmonella typhimurium was statistically significant (p< 0.001). The correlation coefficient of essential oil with log10 of the number of Salmonella typhimurium was -0.402. Conclusion: Zataria multiflora Boiss. essential oil probably can used as a proper preservative against some food borne pathogen bacteria in certain foods.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله میرحسن موسوی | mh moosavy
university of tabriz, faculty of veterinary medicine p.o.box 5166614779, tabriz, iran, tel 0411 3392377, fax 0411 3357834
تبریز، دانشگاه تبریز، دانشکده دامپزشکی، گروه پاتوبیولوژی صندوق پستی 5166614779، تلفن 3392377 0411 ، نمابر 3357834 0411
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

افشین آخوندزاده بستی | aa basti
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

علی میثاقی | a misaghi
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

حسین جباری خامنه | h jabbari khamaneh
department of statistics, faculty of mathematical sciences, university of tabriz
گروه آمار، دانشکده علوم ریاضی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

گیتی کریم | g karim
department of pathobiology, faculty of veterinary medicine, university of tabriz
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

تقی زهرایی صالحی | t zahraei salehi
department of pathobiology, faculty of veterinary medicine, university of tehran
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-80-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات