این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۲، شماره ۳۴، صفحات ۹۵-۱۰۱

عنوان فارسی بررسی اثر فراکسیون‌های اتیل استاتی و ان - بوتانلی «کندر» بر حافظه و یادگیری رت به روش ماز آبی موریس
چکیده فارسی مقاله مقدمه: کندر، صمغ به دست آمده از گیاه Boswellia carterii از دیرباز در طب سنتی مورداستفاده بوده و به عنوان افزایش‌دهنده حافظه و مهارت‌های یادگیری استفاده می‌شده است. هدف: در این تحقیق اثرات تزریق داخل صفاقی فراکسیون‌های کندر روی حافظه سالم و حافظه تخریب شده با هیوسین به روش ماز آبی موریس در رت بررسی شد. روش بررسی: هر رت به مدت 5 روز و هر روز یک نوبت (هر نوبت شامل 4 تجربه) از 4 ربع حوضچه ماز به طور تصادفی آزمایش شد. مواد و عصاره‌ها به جز هیوسین (20 دقیقه) یک ساعت قبل از شروع آزمایش به صورت داخل صفاقی تزریق شد. در روز پنجم آزمون حرکتی جعبه باز جهت بررسی مواد بر روی فعالیت حرکتی صورت گرفت. نتایج: فراکسیون‌های اتیل استاتی (g/kg 1/0) و N- بوتانولی (g/kg 1/0) باعث کاهش زمان یافتن سکو در حافظه سالم شد. این اثر با فراکسیون اتیل استاتی بارزتر بود (001/0p
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کندر، حافظه و یادگیری، ماز آبی موریس، هیوسین

عنوان انگلیسی Effects Boswellia carterii Gum Resin Fractions on Intact Memory and Hyoscine-induced Learning Impairments in Rats Performing the Morris Water Maze Task
چکیده انگلیسی مقاله Background: In traditional medicine, a gum resin obtained from Boswellia carterii, has been used as an agent for enhancing memory and learning abilities. Objective: In the present research, the effect of fractions obtained from gum resin of Boswellia carterii was assessed on enhancement of memory in intact and on memory impairments induced in rats by hyoscine using the Morris water maze task. Methods: The ethyl acetate (0.1 mg/kg) and N-butanol (0.1 mg/kg) fractions were injected intraperitoneally to rats 1 h before training for 5 consecutive days. During the training period, four trials were carried out each day. On the 5th day of the experiment, the locomotor activity was assessed using open field test. The effect of ethyl acetate fractions was evaluated on memory impairment induced by hyoscine (0.5 mg/kg). Results: The ethyl acetate (0.1 mg/kg) and N-butanol (0.1 mg/kg) fractions showed significant effects in enhancing the memory ability in intact rats. This effect was much significant with ethyl acetate fraction (p< 0.001). The ethyl acetate (0.1 mg/kg) fraction reduced the deficit effect of hyoscine on memory (p< 0.001). The N-butanol and ethyl acetate fractions (0.1 g/kg) have no effect on locomotor activity. Conclusion: On the basis of these results, B. carterii gum resin improved intact memory and the hyoscine impaired acquisition/performance activity. This effect may be mediated via cholinergic system.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین حسین زاده | h hosseinzadeh
department of pharmacodynamy and toxicology, pharmaceutical research center, school of pharmacy, mashhad university of medical sciences, mashhad, iran, tel amp; fax 98-511- 8823251
مشهد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشکده داروسازی، صندوق پستی 91775 - 1365 تلفن و نمابر 8823251 0511
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)

محمد رمضانی | m ramezani
department of pharmacognosy, pharmaceutical and biotechnology research centers, school of pharmacy, mashhad university of medical sciences
گروه بیوتکنولوژی و فارماکوگنوزی، مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی و علوم دارویی و دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)

یاسمین اختر | y akhtar
school of pharmacy, mashhad university of medical sciences, mashhad
گروه فارماکودینامی و سم شناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)

سیده تکتم ضیایی | t ziaei
school of pharmacy, mashhad university of medical sciences, mashhad
گروه فارماکودینامی و سم شناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-134-4&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات