این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۲، شماره ۳۸، صفحات ۶۷-۷۷

عنوان فارسی بررسی اثر تغییرات فصلی بر روی ترکیبات روغن پوست نارنگی رقم Page
چکیده فارسی مقاله مقدمه: به نظر می‌رسد که زمان برداشت بر روی میزان ترکیبات طعم‌دهنده روغن پوست میوه (آلدئیدها، الکل‌ها و استرها) تأثیر داشته باشد. هدف: هدف کار حاضر، مطالعه ترکیبات طعم‌دهنده پوست نارنگی و مطالعه تغییرات آنها در طی یک فصل می‌باشد. روش بررسی: 10 عدد میوه بالغ در اواخر آذرماه و اواخر بهمن ‌ماه سال 1387 برداشت شدند و روغن پوست آنها با فشار مکانیکی و توسط شستشو با هگزان نرمال استخراج شدند و سپس به وسیله دستگاه GC و GC/MS آنالیز شدند. نتایج: در اواخر آذرماه مقدار آلدئیدها، الکل‌ها و استرهای روغن پوست میوه به ترتیب 34/1، 87/1‌، 17/0 ‌و در اواخر بهمن ‌ماه مقدار آنها به ترتیب 46/0، 06/1، 04/0 بود نتیجه‌گیری: ترکیبات اکسیژن‌دار به خصوص decanal و linalool با برداشت دیرهنگام میوه، کاهش چشم‌گیری را در غلظت نسبی نشان دادند، اگرچه غلظت لیمونن افزایش متقابل نشان داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ترکیبات اکسیژن‌دار، روغن پوست میوه، فشار مکانیکی

عنوان انگلیسی The Effect of Seasonal Variation on the Essential Oil Components of Page Mandarin [(C.Reticulata var dancy × C.Paradisi var dancan) ×C.Clemantina] Peel
چکیده انگلیسی مقاله Background: It is appear, that the harvesting time of fruit is one affecting factor on the amount of flavor constituents existed in fruit peel oil (aldehydes, alcohols and esters). Objective: The goal of the present study is to investigate on flavor constituents of page mandarin peel and their variations during a season. Methods: In the last part of November and February 2009, ten mature fruit were harvested and their Peel oil was extracted by using cold-press and eluted by using n-hexan, then analyzed by GC and GC-MS. Results: In the last part of November, the amounts of aldehydes, alcohols and esters existed in the fruit peel oil were 1.34, 1.87 and 0.17, respectively. In the last part of February, these amounts were 0.46, 1.06 and 0.04, respectively. Conclusion: Oxygenated constituents, especially decanal and linalool, showed remarkable decreased in their relative concentration as the fruit harvested lately, where as the concentration of limonene showed a corresponding increase.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Oxygenated compounds, Fruit Peel oil, Cold - press

نویسندگان مقاله بهزاد بابازاده درجزی | b babazadeh darjazi
department of plant production, faculty of agriculture, roudehen branch, islamic azad university iau , roudehen, iran tel 98- 21-33009743, fax 98 -221-5727665
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، دانشکده کشاورزی، گروه مهندسی تولیدات گیاهی، رودهن، صندوق پستی 189، تلفن 33009743 021 ، نمابر 5727665 0221
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی رودهن (Islamic azad university of roodehen)

عبدالحسین روستاییان | a rustaiyan
department of chemistry, faculty of chemistry, science amp; research branch, islamic azad university iau
واحد علوم و تحقیقات، دانشکده شیمی، گروه شیمی آلی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

رحیم تقی زاد فرید | r taghizad farid
iranian academic center for education, culture amp; research acecr -institute of medicinal plants research
پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده‮ ‬گیاهان‮ ‬دارویی‮ ‬جهاد‮ ‬دانشگاهی (Institute of medicinal plants)

بهروز گلعین | b golein
citrus research station of ramsar
موسسه تحقیقات مرکبات کشور


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-165-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات