این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۲، شماره ۴۶، صفحات ۷۸-۸۴

عنوان فارسی مطالعه اثر اسانس آویشن شیرازی و اسید استیک بر تولید توکسین TDH باکتری ویبریوپاراهمولیتیکوس
چکیده فارسی مقاله مقدمه: مصرف غذاهای دریایی آلوده به ویبریوپاراهمولیتیکوس می‌تواند سبب ایجاد گاستروآنتریت در انسان شود. توکسین همولیزین مستقیم مقاوم به حرارت از عوامل حدت ارگانیسم بوده و نقش مهمی در بیماریزایی دارد. هدف: هدف از مطالعه بررسی اثرات اسانس آویشن شیرازی و اسید استیک روی میزان تولید توکسین همولیزین مقاوم به حرارت توسط باکتری ویبریوپاراهمولیتیکوس در غلظت‌های تحت بازدارنده این ترکیبات بود. روش بررسی: تولید توکسین باکتری در 5 غلظت اسانس آویشن شیرازی (صفر، 005/0، 015/0، 03/0، 045/0 درصد)، 3 سطح pH (5/7، 5/6 و 5/5) حاصل از اسید استیک و سه درجه حرارت نگهداری (35، 25 و 8 درجه سانتی‌گراد) در محیط کشت آبگوشت قلب و مغز مورد بررسی قرار گرفت و پس از ایجاد کدورت در محیط، تعداد باکتری‌ها شمارش شد و توکسین توسط کیت KAP-Rpla اندازه‌گیری شد. نتایج: تیترتوکسین تولیدی در 5/7 pH= و دمای 35 درجه در حالت صفر اسانس آویشن شیرازی 1/256 بود، در حالی‌که این میزان در شرایط مشابه در حالت 015/0 درصد اسانس برابر با 1/32 بود. همچنین تیترتوکسین در دمای 25 درجه و 5/6 pH= برابر با 1/256 بود در صورتی‌که این میزان با شرایط یکسان در حالت 015/0 درصد اسانس آویشن شیرازی 1/8 بود. نتیجه‌گیری: اسانس آویشن شیرازی به همراه pH ها و دماهای مختلف نگهداری بر میزان تولید توکسین همولیزین مستقیم مقاوم به حرارت (TDH) توسط باکتری اثر کاهشی دارند. پیشنهاد می‌شود این مطالعه در مدل غذایی نیز مورد بررسی قرار گیرد تا در صورت مثبت بودن اثرات آن بتوان از این ترکیبات به عنوان نگهدارنده مناسب جهت پیشگیری از بیماریزایی ویبریوپاراهمولیتیکوس استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید استیک، اسانس آویشن شیرازی، ویبریوپاراهمولیتیکوس، TDH

عنوان انگلیسی Effects of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil and Acetic Acid on Thermostable Direct Haemolysin production of Vibrio parahaemolyticus
چکیده انگلیسی مقاله Background: Consumption of contaminated seafood with Vibrio parahaemolyticus results in gastroenteritis in consumer. Thermostabledirecthaemolysin is one of the major virulence factors of this emerging pathogen which has an important role in its pathogenicity. Objective: The objective of this study was to evaluate the effect of Zataria multiflora Boiss. essential oil and acetic acid on the production of TDH toxin of Vibrio parahaemolyticus in subinhibitory concentrations of these preservatives. Methods: The toxin production under specific condition including the combination of different concentrations of the essential oil (0, 0.005, 0.015, 0.03 and 0.045%), pH values (5.5, 6.5 and 7.5) modified with acetic acid and 3 incubation temperatures(8, 25 and 35°C)in BHI broth medium was studied and the number of the bacteria have been counted and the toxin production has been evaluated after the growth of the organism and subsequent turbidity in the medium using the KAP-Rpla commercial kit. Results: Toxin titerproduced in a broth with pH value of 7.5 and 35°Cand in the absence of essential oil was while it was in the same condition and with the presence of 0.015% essential oil.Also the titer of this toxin in 25°Cand pH of 6.5 equals while with adding the 0.015% ofZataria multiflora Boiss. essential oil, It reduced to . Conclusion: According to the results the essential oil in combination with different pH values and incubation temperatures has a decreasing effect on the toxin production of Vibrio parahaemolyticus. It suggests that further studies with the same conditions as current study in a food model is needed to confirm the positive effect of these natural preservatives.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نرجس چراغی | n cheraghi
1- department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

افشین آخوندزاده بستی | a akhondzadeh basti
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, p.o. box 14155-6453, tehran, irantel 98 - 21 - 61117001, fax 98 - 21- 66933222
تهران، خیابان آزادی، خیابان دکتر قریب، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، کدپستی 63111 - 14199، تلفن 66923510 021 ، نمابر 66933222 021
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

علی خنجری | a khanjari
1- department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

حسین اسماعیلی | h esmaeili
2- department of microbiology, faculty of veterinary medicine, university of tehran
گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

نگین نوری | n noori
1- department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

حمید محمدی نصرآبادی | h mohamadi nasrabadi
3- department of forest sciences, faculty of natural resources and geosciences, university of shahrekord
دانشگاه شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)

زهرا امانی | z amani
1- department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-56-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات