این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۳، شماره ۱۱، صفحات ۴۲-۴۷

عنوان فارسی اثر روغن فرار آویشن شیرازی بر روی زمان رشد تاخیری استافیلوکوک طلایی
چکیده فارسی مقاله استفاده بیش از حد از نگهدارنده‌های غذایی شیمیایی که برخی از آنها مشکوک به اثرات سوء سرطان‌زایی و تراتوژنیک هستند و یا باقیمانده‌های سمی ایجاد می‌نمایند، منجر به رویکرد قابل توجه تولیدکنندگان مواد غذایی به جایگزینی نگهدارنده‌های شیمیایی با انواع طبیعی مانند اسانس‌های گیاهی در فرآورده‌های غذایی شده است. برای اثبات کاربرد اثرات نگهدارندگی (ضدمیکروبی) انواع اسانس‌های گیاهی، مطالعه اثرات آنها بر روی فاکتورهای رشدی مختلف میکروب‌های پاتوژن و عامل فساد غذایی در سیستم‌های مدل مختلف لازم و ضروری می‌باشد. در این مطالعه، زمان رشد تاخیری استافیلوکوک طلایی در میزان تلقیح cfu/ml 105 در طی 43 روز (1032 ساعت) نگهداری در محیط آبگوشت قلب و مغز متأثر از غلظت‌های مختلف (صفر، 03/0 و 06/0 درصد) اسانس آویشن شیرازی در سه درجه حرارت (35، 25 و15 درجه سانتی‌گراد) مورد بررسی قرار گرفت. زمان رشد تاخیری استافیلوکوک طلایی، به‌طور معنی‌داری (05/0p
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسانس آویشن شیرازی، استافیلوکوک طلایی، زمان رشد تاخیری

عنوان انگلیسی Effect of Zataria multiflora Boiss. essential oil on lag phase of growth of Staphylococcus aureus in a brain heart infusion broth
چکیده انگلیسی مقاله The excessive use of chemical preservatives, many of which are suspect because of their potential carcinogenic and teratogenic attributes or residual toxicity, has resulted in increasing pressure on food manufacturers to substitute of them by natural ones e.g. plant essential oils. The study of the effects of plant essential oils on different growth kinetics of food borne pathogens or food spoilage microorganisms in different model systems is requested to establish the usefulness of them as a natural antimicrobial preservatives. In this study, lag phase of growth (Lag) of Staphylococcus aureus in Brain Heart Infusion (BHI) broth as affected by different concentrations of Zataria multiflora Boiss. essential oil (0.0, 0.03 and 0.06%) during 43 days storage at three temperatures (35, 25 and 15ºC) was investigated. The Lag of S. aureus affected significantly (p< 0.05) by different concentrations of the essential oil. The Lag of S. aureus in BHI broth with 0% essential oil at 35, 25 and 15ºC were 7.25, 15.25 and 82 h respectively. While in BHI broth with 0.03 and 0.06% essential oils were 34.05, 94.8 h and 235.5 and 44.5, 110.5 and >1032 h respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله افشین آخوندزاده بستی | aa basti
1- department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, iran
1- استادیار گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

علی میثاقی | a misaghi
1- department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, iran
2- استادیار گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

حسینعلی ابراهیم زاده موسوی | h ebrahimzade
1- department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, iran
3- استادیار گروه بهداشت و بیماری های آبزیان دانشکده دامپزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

رضا عباسی فر | r abbasifar
1- department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, iran
4- دستیار دکترای بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

بهراد رادمهر | b radmehr
1- department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, iran
5- دستیار دکترای بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

شمسعلی رضازاده | sh rezazadeh
2- institute of medicinal plant, iranian academic center for education, culture and research, tehran, iran
6- دستیار تخصصی شیمی دارویی و عضو هیأت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده‮ ‬گیاهان‮ ‬دارویی‮ ‬جهاد‮ ‬دانشگاهی (Institute of medicinal plants)

شاهین آخوندزاده بستی | s akhondzadeh
institute of medicinal plant, iranian academic center for education, culture and research, tehran, iran tel 021 6462179, 6950447, fax 021 6465554
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، خیابان قدس، خیابان بزرگمهرغربی، پلاک 97، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، صندوق پستی 1446-13145 تلفن 6462179 ، 6950447 021 ، نمابر 6465554 021
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده‮ ‬گیاهان‮ ‬دارویی‮ ‬جهاد‮ ‬دانشگاهی (Institute of medicinal plants)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-34-18&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده psychiatry|
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات