این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۳، شماره ۲۳، صفحات ۲۰-۲۸

عنوان فارسی بررسی اثر عصاره درمنه کوهی بر لیپیدهای آتروژنیک و آتروژنز در خرگوش‌های هیپرکلسترولمیک
چکیده فارسی مقاله مقدمه: آترواسکلروز که به وسیله رسوب تدریجی چربی و لیپیدها در شریان‌های ماهیچه‌ای ایجاد می‌شود دلیل اصلی مرگ و میر در جهان است. رژیم غذایی یکی از مهم‌ترین عوامل محیطی مربوط به این بیماری است. رژیم‌های غنی از کلسترول، آترواسکلروز را پیش می‌برند و رژیم‌های غنی از ترکیبات گیاهی، مانع ایجاد و پیشرفت این بیماری می‌شوند. وجود ترکیباتی با خاصیت هیپولیپیدمیک و آنتی اکسیدان در بسیاری ازگونه‌های جنس درمنه به اثبات رسیده است. هدف: هدف این پژوهش تعیین اثرات درمنه کوهی بر لیپیدهای خون و ایجاد آترواسکلروز در خرگوش‌های تغذیه شده با رژیم پرکلسترول است. روش بررسی: پانزده خرگوش نر به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. گروه تحت رژیم معمولی، گروه تحت رژیم پرکلسترول (1 درصد کلسترول) و گروهی که رژیم پرکلسترول همراه با مصرف یک روز در میان عصاره درمنه کوهی با دوز mg/kg 100 وزن بدن داشتند. غلظت کلسترول تام (TC)، تری گلیسرید (TG)، LDL - کلسترول (LDL) و HDL - کلسترول (HDL) سرم در زمان شروع آزمایش، پایان ماه اول و پایان ماه دوم در خرگوش‌ها تعیین شد. آئورت برای تعیین شدت ضایعات آترواسکلروتیک در پایان دوره آزمایش برداشته شد. نتایج: درمنه کوهی به طور معنی‌داری سطح TC، TG و LDL را کاهش و سطح HDLرا افزایش داد و سبب کاهش ضایعات آترواسکلروتیک در آئورت شد. نتیجه‌گیری: می‌توان گفت که عصاره درمنه کوهی بر جلوگیری از پیشرفت بیماری آترواسکلروز موثر است و این عمل را احتمالاً از طریق تاثیر بر لیپوپروتئین‌های پلاسما، خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی انجام می‌دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله درمنه کوهی، آترواسکلروز، هیپرکلسترولمیک، کلسترول

عنوان انگلیسی Effect of Artemisia aucheri Extract on Atherogenic Lipids and Atherogenesis in Hypercholesterolemic Rabbits
چکیده انگلیسی مقاله Background: Atherosclerosis that is caused a gradual deposition of lipids in muscular arteries remain a major cause of mortality worldwide. Dietary is one of the most important environmental factors associated with the incidence of these diseases. Diets high in cholesterol have been shown to promote atherosclerosis. Inversly diets high in vegetables have been shown to reduce development this disease. Objective: In many species of Artemisia evaluated antioxidative properties. The objective of this study was evaluating the effect of Artemisia aucheri extract on blood lipids and development of atherosclerosis in rabbits fed by a high cholesterol diet. Methods: Fifteen male rabbits were randomly divided in three experimental groups (normal diet group, hypercholesterolemic diet (HCD) group and the group that fed by HCD + supplemented with 100 mg/kg body weight Artemisia aucheri extract every other day). Total cholesterol (TC), LDL cholesterol, triglycerides (TG) and HDL cholesterol were measured before and after 1 and 2 months of experimental period. At the end of the experimental period the aorta was removed for assessment of atherosclerotic plaques. Results: Artemisia aucheri significantly reduced the levels of TC, LDL, TG and significantly increased the level of HDL. Degree of atherosclerotic plaque significantly reduced in this group. Conclusion: Results of this study indicate that Artemisia aucheri extract inhibits the development of atherosclerosis. This may be related to the effect of Artemisia aucheri on plasma lipoproteins in addition to its antioxidant and anti-inflammatory properties.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نرگس جعفری دینانی | n jafari dinani
isfahan cardiovascular research center, isfahan, iran
1- کارشناس ارشد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)

صدیقه عسگری | s asgary
isfahan cardiovascular research center, a who collaborating center for research and training in cardiovascular diseases control, prevention for cardiac patients in emro, isfahan university of medical sciences p.o.box 81465-1148, isfahan, iran tel 0311
اصفهان، میدان جمهوری اسلامی، خیابان خرم، مجتمع مراکز درمانی تحقیقاتی حضرت صدیقه طاهره س ، صندوق پستی 1148-81465، تلفن 3359696، 3359797 0311 ، نمابر 3373435 0311
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

حسین مدنی | h madani
isfahan university, isfahan, iran
3- استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم دانشگاه اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)

پروین محزونی | p mahzoni
isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
4- دانشیار، گروه پاتولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

غلامعلی نادری | gh naderi
isfahan cardiovascular research center, isfahan, iran
5- دانشیار، گروه بیوشیمی بالینی، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-274-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات