این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 21 آبان 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۳، شماره ۲۳، صفحات ۱-۱۴
عنوان فارسی
مروری بر ویژگیهای روغن جوجوبا (Simmondsia chinensis (Link) Schneider)
چکیده فارسی مقاله
جوجوبا درختچهای دو پایه است که به طور خودرو در صحرای سونوران در جنوب غربی آمریکا، باهاما در کالیفرنیا و شمال غربی مکزیک میروید. میوه جوجوبا یک کپسول سبز بیضوی بلند است که حاوی یک تا سه عدد بذر است و حدود 50 درصد از وزن دانهها را روغن (موم) بیرنگ و بیبوی ویژهای تشکیل میدهد که در سلسله گیاهان منحصر به فرد است و درصنایع مختلفی استفاده میشود. روغن این گیاه عمدتاً در آمریکا تولید میشود که با قیمت خوبی به فروش میرسد. ایندکس ویسکوزیته این روغن بالاتر از روغن پترولئوم است بنابراین میتوان از آن در دما و فشار زیاد استفاده کرد. پایداری این روغن باعث شده که امروزه علاوه بر صنایع بهداشتی و آرایشی در صنایع الکترونیک نیز استفاده شود. چون روغن جوجوبا حاوی هیچ کلسترول و تریگلیسریدی نیست و با مسیر متابولیکی نرمال شکسته نمیشود از آن میتوان به عنوان یک روغن با کالری پایین استفاده کرد. این روغن به عنوان یک ضدکف در صنایع آنتیبیوتیک سازی نیز استفاده میشود. سایر ویژگیهای این روغن باعث شده که در صنایع دیگری مثل شمعسازی، ساخت شویندهها و چرمسازی نیز استفاده گردد. با توجه به قدرت سازش بالای این گیاه به شرایط خشک، مقاومت به کم آبی و شوری خاک و وجود نواحی غیر حاصلخیزی در مناطق خشک و کم آب در سراسر دنیا از جمله در مناطق جنوبی ایران، کشت چنین گونههای گیاهی مقاوم به خشکی و شوری سادهترین و کم هزینهترین راه استفاده از این گونه خاکها و تولید محصولات ارزشمند به شمار میآید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوجوبا، روغن، بذر
عنوان انگلیسی
Reviow on Jojoba (Simmondsia chinensis (Link) Sch.) Oil
چکیده انگلیسی مقاله
Jojoba is a woody evergreen shrub or small multi-stemmed tree native to the semiarid regions of southern Arizona, southern California and northwestern Mexico. The fruit is a green capsule which encloses up to three seeds. Jojoba wax (called oil) makes up 50% of the seed's dry weight. Jojoba is being cultivated to provide a renewable source of unique high-quality oil. Most jojoba oil produced in the U.S. today is sold at a high price for use in cosmetics and hair care products. As many as 300 products containing jojoba have appeared in the U.S. market in recent years. As the supply of oil increases and price decreases, more uses will become economically feasible. For example, the viscosity index of jojoba oil is much higher than that of petroleum oil therefore, it may be used as a high temperature, high pressure lubricant. The stability of jojoba oil makes it attractive to the electronic and computer industries and since jojoba oil contains no cholesterol or triglycerides and is not broken down by normal metabolic pathways, it may become an important low-calorie oil for human consumption. The oil can be used as an antifoam in antibiotics production and as a treatment for skin disorders. Other proposed uses include candles, plasticizers, detergents, fire retardants, transformer oil, and for the leather industry. The meal contains up to 30% protein, but toxic compounds (simmondsins) make it currently hazardous as an animal feed. Much of the interest in jojoba worldwide is the result of the plant's ability to survive in a harsh desert environment.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Jojoba, Oil, Seed
نویسندگان مقاله
طاهره حسنلو | t hasanloo
mahdasht road, karaj, iran, p.o.box 31535-1897 tel 0261 2703536, fax 0261 2704539
کرج، ابتدای جاده ماهدشت، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، تلفن 2703536 0261 نمابر 2704539 0261
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
حسن حاج نجاری | h hajnajari
department of horticultur, seed and plant improvement institute, karaj, iran
استادیار پژوهشی، بخش باغبانی، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-74-7&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
physiology|
نوع مقاله منتشر شده
3
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات