این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 9 آبان 1404
پژوهش های علوم دامی
، جلد ۲۷، شماره ۱، صفحات ۲۰۵-۲۱۶
عنوان فارسی
طراحی، ساخت و ارزیابی سامانه اتوماتیک اندازهگیری تولید گاز برای تعیین کینتیک تخمیر میکروبی مواد خوراکی
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعاتی: اندازهگیری گاز تولیدی به روش دستی در تکنیک اندازهگیری تولید گاز طاقت فرسا، نیازمند نیروی انسانی زیاد، و تکرار پذیری کمی دارد، که نیاز به استفاده از سیستمهای اتوماتیک اندازه گیری تولید گاز را ضروری مینماید. هدف: اهداف این مطالعه شامل ساخت و تایید صحت کارکرد یک سامانه کاملا اتوماتیک اندازهگیری تولید گاز برای تسهیل مطالعات کینتیک تخمیر میکروبی بودند. روشکار: سه نمونه خوراک شامل کنجاله سویا، یونجه خشک و کنسانتره گاوه شیرده به همراه 60 میلیلیترمایع شکمبه داخل ویالهای کالیبره شده ریخته شد. در سامانه اتوماتیک، فشار گاز از فضای بالای هر بطری با کمک رابط استیل با شیلنگ مخصوص کاملا نفوذ ناپذیر به دی اکسید کربن به سنسور فشار انتقال داده شد. در سامانه اتوماتیک، دادههای فشار گاز هر 30 دقیقه یکبار در بازه 72 ساعته انکوباسیون در نرم افزار اکسل ثبت شدند. فشار گاز تجمع یافته در ویالها بلافاصله پس از ثبت فشار بطور اتوماتیک توسط شیر برقی تخلیه شد. به منظور تایید صحت کارکرد سامانه اتوماتیک، بطور همزمان و در آزمایشی دیگر حجم گاز بر اساس جابهجا شدن سطح آب در ستون شیشه ای در زمانهای 2، 4، 6، 8، 12، 16، 24، 48 و 72 ساعت نیز اندازهگیری و نتایج به دست آمده با نتایج حاصل از سامانه اتوماتیک مقایسه شدند. نتایج: ضریب همبستگی پیرسون برای دادههای حجم تجمعی گاز در زمان های 6، 24، 48 و 72 ساعت پس از شروع تخمیر و همچنین پتانسیل تولید گاز بین دو روش اندازهگیری اتوماتیک و دستی بیش از 90 درصد بود (001/0P<) که صحت کارکرد سامانه اتوماتیک را تایید میکند. نتیجهگیری نهایی: در مقایسه با روش اندازهگیری دستی، سیستم کاملا اتوماتیک جدید با دقت بالا و در عین حال زحمت کمتر و بدون خطاهای فردی فشار گازی تولید حاصل از تخمیر میکروبی را تعیین کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سامانه اتوماتیک، تولید گاز، کینتیک تخمیر، مواد خوراکی،
عنوان انگلیسی
Design, development and evaluation of a fully automated system for gas production measurement and microbial fermentative kinetic of feeds
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
احمد ریاسی |
دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
فرهاد احمدی |
کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
حمید رضا معین الدینی | hamid reza
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهانگروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
سید محمد هادی راهوی | seyyed mohammad hadi راهوی
مکاترونیک دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر (Islamic azad university of khomeinishahr)
حمید خشوعی |
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
نشانی اینترنتی
http://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6360_8e3d4fc64230bce0d0fe0228c313ec02.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1407/article-1407-460438.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات