این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 29 مهر 1404
پژوهش های علوم دامی
، جلد ۲۷، شماره ۱، صفحات ۱۱۵-۱۲۸
عنوان فارسی
اثرات افزودن دارچین و آویشن به جیره بر عملکرد و ابقاء نیتروژن جوجههای گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف پروتئین
چکیده فارسی مقاله
زمینهمطالعاتی: با توجه اثرات سودمند گیاهان دارچین و آویشن بر قابلیت هضم و استفاده پروتئین جیره، انتظار میرود استفاده از این گیاهان بتواند اثرات نامطلوب جیرههای کم پروتئین را کاهش دهد. هدف: این پژوهش به منظور بررسی تأثیر پودر دارچین و آویشن بر عملکرد و ابقاء نیتروژن جوجههای گوشتی تغذیه شده با دو سطح پروتئین جیره انجام شد. روش کار: شمار 480 قطعه جوجه گوشتی یک روزه در قالب یک آزمایش فاکتوریل 4×2 بر پایه طرح کاملاً تصادفی به هشت تیمار آزمایشی با 3 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار اختصاص یافتند. دو فاکتور مورد بررسی شامل سطح پروتئین جیره (توصیه NRC و 85 درصد توصیه NRC) و افزودنی (بدون افزودنی، 5/0 درصد پودر آویشن، 5/0 درصد پودر دارچین و مخلوط 5/0 درصد آویشن و 5/0 درصد دارچین) بودند. نتایج: عملکرد جوجهها (افزایش وزن بدن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک) در طول دوره آزمایش تحت تأثیر افزودنیها و اثر متقابل آنها با سطح پروتئین جیره قرار نگرفت. جوجههای تغذیه شده با جیرههای کم پروتئین نسبت به جوجههای تغذیه شده با سطح توصیه شده پروتئین، افزایش وزن کمتر و ضریب تبدیل خوراک بالاتری داشتند (05/0P<). ابقاء نیتروژن جوجههای تغذیه شده با جیره کم پروتئین حاوی مخلوط آویشن و دارچین بهبود معنیداری را نشان داده (05/0P<) و مشابه جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی پروتئین توصیه شده بود. نتیجه گیری نهایی: براساس نتایج این پژوهش، کاربرد دارچین و آویشن بر عملکرد جوجهها اثر معنیداری نداشت اما افزودن مخلوط آنها به جیره کم پروتئین باعث بهبود معنیدار ابقاء نیتروژن شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آویشن، پروتئین، جوجه گوشتی، دارچین، عملکرد،
عنوان انگلیسی
Effects of dietary inclusion of cinnamon and thyme on performance and nitrogen retention of broilers fed with different levels of protein
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهرا سالاری حمزه خانی | salari hamzehkhani
گروه علوم دامی دانشگاه یاسوج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه یاسوج (Yasouj university)
محمد هوشمند |
گروه علوم دامی دانشگاه یاسوج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه یاسوج (Yasouj university)
سیامک پارسایی |
گروه علوم دامی دانشگاه یاسوج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه یاسوج (Yasouj university)
نشانی اینترنتی
http://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6334_1909450313cdec24b4385c8e76f632a4.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1407/article-1407-460432.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات