این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 18 آبان 1404
پژوهش های علوم دامی
، جلد ۲۷، شماره ۱، صفحات ۸۱-۹۴
عنوان فارسی
تأثیر سطوح مختلف پودر برگ اکالیپتوس بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی در جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعاتی: برگهای اکالیپتوس دارای ترکیبات فعال زیادی هستند که میتوانند برای جوجههای گوشتی مفید باشند. هدف: این تحقیق جهت ارزیابی اثر استفاده از سطوح مختلف پودر برگ اکالیپتوس بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی انجام گرفت. روشکار: برای این آزمایش، از 240 قطعه جوجه یکروزه نر سویه راس-308 استفاده گردید. تیمارهای آزمایشی شامل: شاهد (جیره بر پایه ذرت- کنجاله سویا) و تیمارهای حاوی جیره مکمل شده با 25/0، 5/0، 75/0 و 1 درصد پودر برگ اکالیپتوس بودند. در سنین 10، 24 و 42 روزگی، مقادیر وزن بدن و مصرف خوراک اندازهگیری و در پایان آزمایش از هر تکرار 2 قطعه پرنده به تصادف انتخاب و کشتار گردیدند. نتایج: تیمارهای آزمایشی تأثیر معنیداری بر افزایش وزن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی در هیچکدام از دورههای پرورشی نداشتند (05/0P>). تفاوت معنیداری بین تیمارها از لحاظ خصوصیات لاشه و اوزان نسبی اندامهای ایمنی در سن 42 روزگی وجود نداشت (05/0P>). پرندگان دریافت کننده 5/0 درصد پودر برگ اکالیپتوس بالاترین سطح آنتیبادی در برابر گلبولهای قرمز گوسفند (SRBC) را داشته و تفاوت آن با تیمار شاهد معنیدار بود (05/0>P)، لیکن تفاوت معنیداری بین سایر گروههای آزمایشی با گروه شاهد از لحاظ میزان آنتیبادی در برابر SRBC در سن 27 روزگی وجود نداشت (05/0P>). در سن 37 روزگی، تیمارهای حاوی 5/0، 75/0 و 1 درصد پودر برگ اکالیپتوس، سطح آنتیبادی بالاتری نسبت به گروه شاهد داشتند (05/0P<). نتیجهگیری نهایی: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که استفاده از پودر اکالیپتوس در سطح 5/0 درصد موجب بهبود و تقویت پاسخ ایمنی بدن گردیده، اگرچه بر عملکرد جوجههای گوشتی اثر معنیداری نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اکالیپتوس، جوجه گوشتی، سیستم ایمنی، عملکرد،
عنوان انگلیسی
Effects of different levels of Eucalyptus (Eucalyptus globules) leaf powder on performance, carcass characteristics and immune response of broiler chicks
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
کمال شجاعیان |
استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زابل (Zabol university)
رامین حبیبی |
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زابل (Zabol university)
راضیه شهریاری |
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زابل (Zabol university)
قاسم جلیلوند |
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زابل (Zabol university)
نشانی اینترنتی
http://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6319_fcb2b2993fe0ff1670d8a9d0c8ea6246.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1407/article-1407-460429.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات