این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۴، شماره ۳۶، صفحات ۱۳۶-۱۴۴

عنوان فارسی ارزیابی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رفتار ویبریو پاراهمولیتیکوس (Vibrio parahaemolyticus) در ماهی شور
چکیده فارسی مقاله مقدمه: گیاه آویشن شیرازی از گیاهان دارویی در طب سنتی ایران بوده و بررسی اثرات ضد‌میکروبی آن در زمینه مواد غذایی بر روی باکتری‌های بیماری‌زای مهمی که از عوامل مسمومیت‌های غذایی رایج هستند، لازم و ضروری به نظر می‌رسد. هدف: این مطالعه به منظور ارزیابی اثر ضد‌میکروبی اسانس آویشن شیرازی بر باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس در ماهی کپور نقره‌ای شور (8 درصد نمک در بافت) صورت گرفت. روش بررسی: اثر غلظت‌های مختلف اسانس آویشن شیرازی (صفر، 045/0، 135/0، 405/0 و 810/0 درصد) بر روی ویبریو پاراهمولیتیکوس در دو درجه حرارت (15 و 25 درجه سانتی‌گراد) از طریق سنجش میزان رشد باکتری در فیله ماهی شور بررسی شد. نتایج: نتایج نشان می‌دهد که تاثیر غلظت‌های مختلف اسانس مذکور بر روی رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس در دو دمای 15 و 25 درجه سانتی‌گراد نسبت به گروه کنترل معنی‌دار بوده است و تیمارهای مختلف هیچ‌گونه اختلاف معنی‌داری با هم نداشتند (05/0>p). نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که اسانس آویشن شیرازی دارای اثر بازدارندگی روی ویبریو پاراهمولیتیکوس بوده و می‌تواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در ماهی شور مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آویشن شیرازی، اسانس گیاهی، ویبریوپاراهمولیتیکوس، ماهی شور

عنوان انگلیسی Effect of Zataria multiflora Boiss. Essential oil on the Behavior of Vibrio parahaemolyticus in Salted Fish
چکیده انگلیسی مقاله Background: Thyme (Zataria multiflora Boiss.) is one of the Iranian traditional spices and it has antimicrobial effect on the pathogenic bacteria which are agents for some current food borne intoxications. Objective: The aim of this study was to evaluate the antimicrobial activity of Zataria multiflora Boiss. essential oil on V. parahaemolyticus in salted (8% Nacl in tissue) silver carp. Methods: Effect of different concentrations of this Essential oil (0.0%, 0.045%, 0.135%, 0.405%, 0.810 %) on behavior of V. parahaemolyticus in two temperatures (15, 25˚C) was determined by evaluation of the bacterial growth in salted fish fillets. Results: The essential oil in used concentrations had significant inhibitory effect on the growth of V. parahaemolyticus in salted fish compare with control treatment during the storage time (p< 0.05). There was no significant difference between all treatments. Conclusion: The results showed that Zataria multiflora Boiss. essential oil had inhibitory effect on V. parahaemolyticus, therefore it can be considered as a natural preservative in salted fish.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله عباسعلی ساری | aa sari
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehrarn
1- دستیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

افشین آخوندزاده بستی | a akhondzadeh basti
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran tel 98 – 21 – 66923510, fax 98 – 21 - 66933222
تهران، خیابان آزادی، نبش خیابان قریب، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، صندوق پستی 6453- 14155، تلفن 66923510 021 نمابر 66933222 021
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

نوردهر رکنی | n rokni
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehrarn
2- استاد، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

حسینعلی ابراهیم زاده موسوی | h ebrahimzadeh mousavi
department of aquatic animals health, faculty of veterinary medicine, university of tehrarn
3- استاد، گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

مهدی سلطانی | m soltani
department of aquatic animals health, faculty of veterinary medicine, university of tehrarn
3- استاد، گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

حسن گندمی | h gandomi
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehrarn
4- استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

نسرین چوبکار | n choobkar
department of fisheries, kermanshah branch of islamic azad university
5- استادیار، گروه مهندسی شیلات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه (Islamic azad university of kermanshah)

علی خنجری | a khanjari
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehrarn
1- دستیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

سپیده عباس زاده | s abbaszadeh
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehrarn
1- دستیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

راضیه پرتوی |
دستیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

علی ملکشاهی |
دکترای عمومی دامپزشکی ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهرا ن
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

علی ذبیحی |
دستیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-56-6&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات