این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۴، شماره ۶۰، صفحات ۱۱۲-۱۲۲

عنوان فارسی شناسایی ترکیبات تشکیل‌دهنده، حداقل غلظت بازدارندگی از رشد و ریزپوشانی کردن اسانس رزماری کشت شده در شیراز
چکیده فارسی مقاله مقدمه: رزماری یا اکلیل کوهی با نام علمی لاتین Rosmarinus officinalis L. گیاهی است متعلق به خانواده نعناییان که به دلیل ویژگی‌های ضدمیکروبی، ضداکسیدانی و ضدموتاژنیک به طور گسترده در صنایع پزشکی، دارویی و غذایی استفاده می‌شود. هدف: در این پژوهش شناسایی و تعیین مقادیر ترکیبات تشکیل‌دهنده و حداقل غلظت بازدارندگی از رشد اسانس رزماری و مشخص کردن کارایی ریزپوشانی کردن آن در پوشش کیتوزان مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: جهت استحصال اسانس از روش تقطیر با آب توسط کلونجر استفاده شد و پس از به دست آوردن اسانس، جداسازی ترکیبات توسط کروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی (GC-MS) و شناسایی ترکیبات توسط اندیس کوآتس و زمان بازداری انجام شد، همچنین جهت ریزپوشانی کردن در پوشش کیتوزان از روش امولسیون کردن استفاده شد. برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی از رشد اسانس رزماری از روش رقیق‌سازی در محیط کشت جامد مورد استفاده قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان می‌دهد که بیشترین ترکیبات موجود در اسانس رزماری به دست آمده از برگ‌ها و ساقه گیاه کشت شده در شیراز، ایران و برداشت شده در ماه خرداد عبارت بودند از: آلفا پینن با 3/12 درصد، 1و8- سینئول با 02/12 درصد و کامفن با 2/9 درصد. همچنین بازده استحصال محاسبه شده برای اسانس به دست آمده 4/1 درصد و کارایی ریزپوشانی کردن اسانس در پوشش کیتوزان 33/39 درصد محاسبه شد همچنین میزان حداقل غلظت بازدارنده از رشد اسانس رزماری در برابر باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی به ترتیب mg/mL 5/8 و 5/3 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر تعیین شد. نتیجه‌گیری: رزماری به دلیل داشتن ترکیبات ترپنی مانند آلفا پینن و لینالول در ساختار خودش دارای خواص ضدباکتری و ضداکسیدانی مناسبی می‌باشد از سوی دیگر ازدیاد مقادیر ترکیبات فعال بیولوژیکی و روغن‌های فرار آن باعث بالا رفتن بازده استحصال اسانس این گیاه می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله رزماری، ریزپوشانی کردن، کروماتوگرافی، کیتوزان

عنوان انگلیسی Identification of Forming Compounds, Minimum Inhibitory Concentration and Encapsulation of Rosemary officinalis Essential Oil Cultivated in Shiraz
چکیده انگلیسی مقاله Background: Rosemary (Rosmarinus officinalis) is a plant belonging to the mint family that it's antimicrobial, anti-oxidant and anti-mutagenic features caused it to be extensively used in the medical, pharmaceutical and food industries. Objective: In this study, the identification and determination constituents of the essential oil of rosemary and minimum inhibitory concentration of the rosemary essential oil and determine the efficacy of the microencapsulated in chitosan coating was investigated. Methods: To extract the essential oil, water distillation method using clevenger was applied. After forming the oil, compounds were segregated using gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS). The compounds were identified by Kovats index and retention time. In addition to do the encapsulation in chitosane coating emulsification method was applied. To determine the minimum inhibitory concentration of rosemary essential oil, agar dilution method has been applied. Results: The results show that most compounds in rosemary essential oil obtained from the leaves and stem cultivated in the Shiraz and harvested in the month Khordad include: α-Pinene 12.3%, 1,8-Cineole 12.02% and Camphene 9.2%. Moreover the efficiency of oil extraction and encapsulation were 1.4 % and 39.33% respectively and also the minimum inhibitory concentration of rosemary oil against Staphylococcus aureus and Escherichia coli were 8.5 and 3.5 mg/mL. Conclusion: Rosemary has antibacterial and antioxidant features due to existence of some compounds such as α-Pinene and linalool. On the other hand, the efficiency of oil extraction has raised because of the great amount of biologically active compounds and volatile oils.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Chitosan, Chromatography, Encapsulation, Rosemary

نویسندگان مقاله محمدهادی امین افشار | mohammad hadi
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

پیمان مهستی |
تهران، انتهای اتوبان شهید ستاری، خیابان سیمون بولیوار، میدان دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، دانشکده علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

زهرا امام جمعه |
استاد و عضو هیأت علمی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-1355-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات