این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۶۹-۷۸

عنوان فارسی تاثیر عصاره ماهیان کاراس( Carasius ausatus) و کلمه(Rutilus rutilus) بر شاخص‌های رشد بچه فیل ماهیان پرورشی Huso huso))
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی تاثیرعصاره­های عضله و پوست ماهی کاراس  و کلمه  در غذاگیری فیل ماهیان انگشت قد جوان (Huso huso)، این آزمایشی به­مدت یک ماه در مرکز تحقیقات آبزی­پروری دانشکده شیلات و محیط زیست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان انجام شد. در این تحقیق، عصاره­ی کاراس  و کلمه و مخلوط این دو عصاره با سه غلظت (رقیق، متوسط و غلیظ) و هر یک با سه تکرار به جیره غذایی فیل ماهیان انگشت قد جوان اضافه گردید. آزمایش درون مخازن پلی­اتیلن 250 لیتری که حدود نصف آن با آب پر شده بود، انجام گرفت. تعداد 20 قطعه  فیل­ماهی جوان با متوسط وزن  (2/0± 5 گرم) در هر مخزن ذخیره­سازی و روزانه در 4 وعده تا حد سیری کامل  تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایش فاکتورهای رشد و بازماندگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت نتایج به­دست آمده نشان دادکه افزودن عصاره­ی کاراس  و کلمه در جیره غذایی بچه فیل ماهیان سبب بهبود شاخص­های رشد مانند: افزایش وزن، در صد افزایش وزن، ضریب رشد ویژه (SGR)، فاکتور وضعیت (CF)، رشد روزانه، شاخص رشد روزانه و کاهش ضریب تبدیل غذایی(FCR) شد.  اگرچه همه تیمارها نسبت به شاهد در بعضی از شاخص­ها دارای اختلاف معنی­داری بودند، اما بهترین شاخص­های رشد در تیمار کلمه  و کاراس رقیق مشاهده شد و با توجه به مقایسه این دو عصاره با یکدیگر و با محاسبه قیمت هر کدام از عصاره­ها، عصاره کلمه رقیق به­عنوان بهترین تیمار در این پژوهش مشاهده گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فیل ماهی، تغذیه، عصاره کاراس، عصاره کلمه، فاکتورهای رشد

عنوان انگلیسی Effects of Roach (Rutilus rutilus) and Carass (Carassius auratus) extracts on growth indices and survival rate of Beluga (Huso huso)
چکیده انگلیسی مقاله In a 30-day feeding trial, Roach (Rutilus rutilus) and Carass (Carassius auratus) extracts were added to juvenile of beluga (Huso huso) diets at different levels in order to evaluate their effects on growth and survival rate. In this trial that was carried out in aquaculture researcher center of Gorgan University, three different dietary levels of extracts (1:25, 1: 50 and 1:100) were examined into account. The trial was carried out in 250 liters PVC tanks which were filled with about 125 liters of water.20 juvenile beluga (with average weight of 5.1 ± 0.2 g) were stocked in tanks and were fed up 4 meals per day. Growth and survival factors were analyzed at the end of trial period. The results showed that the adding of extracts in diets led to more improvement of body weight increase, weight increase percentage, and specific growth rate (SGR), Daily Growth Rate (DGR), Daily Growth Index (DGI), Condition Factor (CF), price index (PI) and decrease of Food Conversion Ratio (FCR) than the witness treatment. The best values of improvement of growth index were achieved at dietary level 1:25 Roach and Carass extracts And by comparing these two extracts Together with calculate the price of each extract dietary level 1:25 Roach was seen as the best treatment in this study.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ولی اله صالحی میر | valiollah salehi mir
gorgan university of agricultural science and natural resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد سوداگر | mohammad sudagar
gorgan university of agricultural science and natural resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

حمیده ذکریایی | hamideh zakariaee
gorgan university of agricultural science and natural resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

شهرام دادگر | shahram dadgar
3- research institute of fisheries sciences, tehran, iran
ر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-148-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/730/article-730-452568.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات