این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۲۳-۳۷

عنوان فارسی مقایسه اقتصادی مزارع ساحلی پرورش ماهیان‌خاویاری
چکیده فارسی مقاله این تحقیق از نوع کاربردی و توصیفی است و در چهار مزرعه، به­منظور ثبت هزینه­های تولید و بررسی خطر سرمایه­گذاری در توسعه پایدار آبزی­پروری انجام شد. دو مزرعه پیشرو یا مزارعی که سابقه تولید خاویار پرورشی دارند و دو مزرعه غیرپیشرو که در آینده نزدیک خاویار پرورشی تولید خواهند نمود، مورد بررسی قرار گرفتند. این چهار مزرعه ساحلی از آب لب­شور دریای­خزر استفاده می­کنند. با تنظیم پرسشنامه هزینه­های سال­های 1389 تا 1393 شامل هزینه کل، درآمد، نسبت فایده به هزینه و غیره توسط تیم کارشناسی دریافت شد. میانگین سهم غذای ماهی و هزینه نیروی انسانی در 4 مزرعه پرورش ماهیان­خاویاری به­ترتیب 7/46 و 5/24 درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. هزینه هرکیلوگرم ماهی پرورشی از 196000 تا 325000 ریال در نوسان می­باشد. نسبت فایده به هزینه براساس درآمد ناشی از فروش گوشت از 1/2 تا 2/4 و نرخ بازگشت سرمایه نیز از53 درصد تا حداکثر 95 درصد (براساس درآمد ناشی از فروش خاویار پرروشی) متغیر می­باشد. توسعه پایدار ماهیان خاویاری وابسته به تولید با کیفیت و صادرات گوشت و خاویار پرورشی می­باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اقتصاد، ماهی‌خاویاری، هزینه، درآمد، خاویار

عنوان انگلیسی ‍ Economic comparison of coastal sturgeon Farms
چکیده انگلیسی مقاله This practical and descriptive study was carried out in four sturgeon farms. The aim of this study was to determine the total production cost and to investigate the risk of investment during the sustainable development of aquaculture. Two farms which have produced reared caviar and two farms which will be expected to produce reared caviar were investigated in this study. Brackish water of the Caspian Sea was used for all four farms. Total cost, revenue, benefit-cost ratio and other factors were collected through the completion of questionnaires during 2010 to 2014. The food and personnel costs in four farms were determined to be at 46.6% and 21.1% of total cost, respectively. With regard to the sale price of farmed meat in the domestic markets, the production cost of one kilogram meat is fluctuated from 196000 to 325000 Rials. Based on results obtained from this study, the benefit-cost ratio varied from 2.1 to 4.2. The invest return rates varied from 53% to 95% in the farms with previous record of producing farmed caviar. The sustainable development of sturgeon rearing depends on product quality and export of the farmed meat and caviar.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Economy, Sturgeon, Expenses, Revenues, Caviar

نویسندگان مقاله حمیدرضا پورعلی فشتمی | hamidreza pourali fashtomi
international sturgeon research institute. postal cod 41634-3464.
صندوق پستی 3464-41635

محمدعلی یزدانی ساداتی | mohamadali yazdani sadati
international sturgeon research institute. postal cod 41634-3464.
صندوق پستی 3464-41635

محبعلی پورغلام | mohebali pourgholam
international sturgeon research institute. postal cod 41634-3464.
صندوق پستی 3464-41635

حمیدرضا تقی نصیری | hamidreza taghinasiri
iranian fisheries organization
صندوق پستی 3464-41635

علی اکبر فلاح شمالی | aliakbar falahshomali
iranian fisheries organization
صندوق پستی 3464-41635

نعمت پیکران مانا | nemat peykaranmana
international sturgeon research institute. postal cod 41634-3464.
صندوق پستی 3464-41635

میرحامد سید حسنی | mirhamed seyadhasani
international sturgeon research institute. postal cod 41634-3464.
صندوق پستی 3464-41635


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-150-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/730/article-730-452565.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات