تحقیقات دامپزشکی، جلد ۵۶، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی مطالعه اثرات هوشبری اسانس و عصاره گل میخک در ماهی قزل آلای رنگین کمان تحت برخی شرایط کیفی آب
چکیده فارسی مقاله اثرات بیهوشی اسانس و عصاره های آبی و آبی- الکلی گل میخک در ماهی قزل آلای رنگین کمان در تحت برخی شرایط کیفی آب شامل درجه حرارتهای 5، 10، 15 و 20 درجه سانتیگراد و pH های 6، 7، 8 و 9 مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج به دست آمده نشان داد که هیچ یک از عصاره ها واجد اثرات بیهوش کنندگی ( تا غلظت ppm2000) نبوده در حالی که اسانس در غلظتهای ppm50 و بالاتر از اثرات بیهوش کنندگی اسانس با توجه به زمانهای ایجادبیهوشی و بازگشت از آن برابر ppm250 و در درجه حرارت 5 درجه سانتیگراد و pH برابر 7 بوده است. زمانهای ایجاد بیهوشی و بازگشت از آن در غلظتهای مختلف اسانس و در درجه حرارت 5 درجه سانتیگراد برای دو گروه وزنی زیر گرم و 10-1 گرمی به شرح زیر بوده است:
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بیهوشی، قزل آلای رنگین کمان، کیفیت آب، گل میخک،

عنوان انگلیسی -
چکیده انگلیسی مقاله Anaesthetic effects of essence, water and water-alcohol extractions of clove flower (Eugina caryophillata) were studied on rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) at water temperatures of 5°C, 15°C and 20°C and pH of 6,7,8 and 9. Results showed both water and water-alcohol extractions had similar effects with a very low anaesthetic effect even at concentration of 2000 ppm. However, clove oil essence anaesthetized fish at a concentration below 100 ppm. The best anaesthetic effect and recovery time was found at concentration of 250 ppm at water temperature of 5°C and pH7. Considering the required times to anaesthetize and recovery the most suitable anaesthetic concentrations for fish at water temperature of 5°C were as follows: * Fish less than I g body weight ** Fish of 1-10 g body weight
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله anesthesia, clove flower, Rainbow Trout, Water quality

نویسندگان مقاله دکتر مهدی سلطانی |


دکتر رضا امید بیگی | mohammad reza omid


دکتر سهراب رضوانی | mohammad sohrab


دکتر محمدرضا مهرابی | mohammad reza


حسین چیت ساز | hossein chit



نشانی اینترنتی http://jvr.ut.ac.ir/article_16936_79ad2309eb6783feef9ce1bd19fce10e.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-451964.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات