تحقیقات دامپزشکی، جلد ۷۲، شماره ۱، صفحات ۸۱-۸۶

عنوان فارسی بررسی تأثیر مخمر ساکارومایسس سرویزیه بر سمیت زدایی آفلاتوکسینB۱ در محیط شکمبه
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: آفلاتوکسین‌ها متابولیت‌های ثانویه ناشی از رشد کپک‌ها در خوراک دام می‌باشند. مخمرها میکروارگانیسم‌هایی می‌باشند که توانایی جذب آفلاتوکسین‌ها را دارند. هدف: در این تحقیق تأثیر مخمر ساکارومایسس سرویزیه (PTCC 5177) بر سمیت زدایی و جذب توکسین آفلاتوکسین B1 در شرایط in vitro (محیط شکمبه گاو) بررسی گردید. روش کار: به این منظور از مخمر مورد نظر تیمارهای مختلف (زنده، تیمار شده با اتوکلاو، تیمار شده با حرارت C°‌100 و تیمار شده با اسید) تهیه شد و به محیط شکمبه گاو افزوده شد. سم آفلاتوکسینB1 در مقادیر مختلف (ppb 0، 5، 10 و 20) نیز به محیط شکمبه افزوه شدند و در زمان‌های یک و دو ساعت در دمای C° 37 اینکوباتور گذاری شدند. سپس میزان سم باقیمانده در محیط توسط روش الایزا با استفاده از کیت یوروپروکسیما اندازه‌گیری شد. نتایج: نتایج نشان داد که میکروارگانیسم یاد شده در حالت تیمار اتوکلاو شده بیشترین میزان حذف سم (5/90%) را دارند (05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آفلاتوکسین1 B، محیط شکمبه، سمیت زدایی، ساکارومایسس سرویزیه،

عنوان انگلیسی Effect of Saccharomyces cerevisiae yeast on ruminal detoxification of aflatoxin B1
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: Yeasts are microorganisms that have the ability to absorb aflatoxins. Objectives: The effect of the yeast Saccharomyces cerevisiae (PTCC 5177) on aflatoxin B1 detoxification and absorption of toxin in in vitro (the cow rumen) was investigated. METHODS: For this purpose, the yeast used in various treatments (live-treated, autoclave, heat-treated, treated with acid  100 °C) was prepared and added to the rumen of cattle. Aflatoxin B1 in different doses (0, 5, 10, 20) ppb in the rumen were added and were incubated at 37°C for one and two hours. The amount of toxin residues was measured by ELISA using Europroxima kits. RESULTS: The results showed that microorganisms that have been treated in an autoclave have the highest amount of toxin removal (90.5%) (p< 0.05). Also, with increases in the incubation time, the amount of toxin absorbed significantly increased (78%) (p< 0.05) and with increasing concentrations of toxin in vitro the yeast's ability to absorb toxin increases. These results demonstrate  that the major toxin is absorbed by the yeast cell wall and therefore non-living microorganisms shown an ability to absorb higher. This is because the composition of the yeast cell wall mannoprotein that are effective at absorb in toxin. CONCLUSIONS: As a strategy for the animal feed industry the use of glycomannan yeast cell wall can be useful for reducing aflatoxin B1.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رضا کاراژیان |
گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی، جهاددانشگاهی مشهد، مشهد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی

ایرج شاکر شیدا | shaker sheida
دانش آموخته گروه علوم دامی، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده کشاورزی، مشهد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

معصومه مهربان سنگ آتش | mehraban sangatash
گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی، جهاددانشگاهی مشهد، مشهد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی

فایزه تجلی |
گروه پژوهشی پزشکی و مولکولی، جهاددانشگاهی مشهد، مشهد، ایران

محسن مجتهدی |
گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند، دانشکده کشاورزی، بیرجند، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)

محمد صادق |
شرکت ژرف اندیشان فاخر، مشهد، مشهد، ایران


نشانی اینترنتی http://jvr.ut.ac.ir/article_61295_dc3b20531b9536187c5b3bd315f3c4f4.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-451508.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات