این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Iranian Journal of Public Health، جلد ۲۹، شماره ۱-۴، صفحات ۳۷-۴۴

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی MICROBIAL CONTAMINATION OF SPICES (TURMERIC, BLACK PEPPER, AND SUMAC) IN WESTERN PART OF TEHRAN
چکیده انگلیسی مقاله From August to October 1996, three different statistical communities of spices, including 37, 41, 26 samples for each one of black pepper, turmeric and sumac, respectively, were taken randomly from 35 various packaged labels and 2 production centres, in the west of Tehran, and examine for assessing fungi and bacterial contamination by using EC, VRBL agar LST, Brilliant green media, and compare with National Iranian Spices Standards. The results of the experiment showed that 81.7% of all samples had somehow fungal and bacterial contaminations. Coliforms, E.coil, and also Penicillium, Mucor, Aspergillus, were recognized among the 104 samples. Turmeric, black pepper and sumac were contaminated by bacterial and fungal agents 95, 86.5 and 53.8%, respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Spices, Microbial contamination, Coliforms, Mycotoxin

نویسندگان مقاله k ایماندل | k imandel


h ادیب نیا | h adibnia



نشانی اینترنتی http://ijph.tums.ac.ir/index.php/ijph/article/view/1688
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده Articles
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات