آزمایشگاه و تشخیص، جلد ۹، شماره ۳۶، صفحات ۳۵-۴۱

عنوان فارسی نگرشی بر بیماریزایی و فاکتورهای ویرولانس ویبریو ولنیفیکوس
چکیده فارسی مقاله ویبریو ولنیفیکوس باکتری گرم منفی میله ای شکل و غیر اسپور‏زای متعلق به خانواده Vibrionaceae می ‏باشد که تهاجمی ‏ترین گونه‏ ویبریو برای انسان در نظر گرفته شده است. این باکتری به عنوان پاتوژن منتقله از مواد غذایی محسوب می‏ شود که مصرف غذاهای دریایی از جمله صدف باعث ایجاد بیماری در انسان می ‏گردد. ویبریو ولنیفیکوس باعث ایجاد سه بیماری مهم در انسان می ‏شود که گاستروآنتریت (Gastroenteritis)، عفونت‏ های زخم (Wound infections) و سپتی سمی (septicemia) را شامل می ‏شود. این باکتری فاکتورهای ویرولانس متعددی تولید می‏کند که در ارتباط با بیماریزایی این باکتری است. کپسول، سیدروفورها، توکسین‏هایی مانند همولیزین، کلاژناز، پروتئاز، الاستاز، DNase، موسیناز، هیالورونیداز، فیبرینولیزین، لیپاز و فسفولیپاز از فاکتورهای ویرولانس این باکتری است. از آنجا که مصرف غذاهای دریایی روز به روز محبوبیت بیشتری پیدا می‏کند لذا بسته‏ بندی بهداشتی غذاهای دریایی و حمل و نقل مناسب برای جلوگیری از رشد باکتری ویبریو ولنیفیکوس ضروری به نظر می ‏رسد. از طرف دیگر افراد مستعد نیز نباید این محصولات را به صورت خام یا نیمه پخته بخورند، زیرا خطرات عفونت‏ های ناشی از ویبریو ولنیفیکوس برای آن ها تهدیدی بزرگ محسوب می ‏شود. از این رو جهت کنترل و پیشگیری از عفونت ‏های این باکتری در مواد غذایی دریایی که به عنوان مخزن این باکتری نیز محسوب می ‏شوند، وضع استانداردهای لازم امری ضروری به نظر می ­رسد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ویبریو ولنیفیکوس، بیماریزایی، فاکتورهای ویرولانس

عنوان انگلیسی An Overview of Vibrio vulnificus pathogenicity and virulence factors
چکیده انگلیسی مقاله Vibrio vulnificus is a gram-negative bacterium, rod-shaped, halophiles, non-sporulated and belongs to the Vibrionaceae family. Vibrio vulnificus is considered the most infectious and invasive of all the human pathogenic Vibrio's. This bacteria is a food-borne pathogens and Consumption of raw oyster and other seafoods are implicated in outbreaks. Vibrio vulnificus can cause the three important diseases in human; gastroenteritis, septicemia and wound infection. V. vulnificus produces several virulence factors, that is associated with virulence: capsules, siderophores, and toxins such as hemolysins, collagenase, protease, elastase, DNase, mucinase, hyaluronidase, fibrinolysin, lipase, and phospholipase. Seafood consumption gained huge popularity day by day, so health packaging of seafood is essential and convenient transportation is required to prevent the growth of Vibrio vulnificus. On the other hand, susceptible people should not eat these products raw or lightly cooked, because infections caused by Vibrio vulnificus is a major threat for them. Thus, standard guidelines is essential for the control and prevention of infections by Vibrio vulnificus in seafoods.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Vibrio vulnificus, pathogenicity, virulence factors

نویسندگان مقاله داریوش عسگر پور | daryoush asgarpour
department of microbiology and virology, zanjan university of medical sciences, zanjan, iran
گروه میکروب شناسی و ویروس شناسی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Zanjan university of medical sciences)

ماهرخ بهرامی | mahrokh bahrami



نشانی اینترنتی http://labdiagnosis.ir/browse.php?a_code=A-11-25-187&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1834/article-1834-439006.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده میکروب شناسی و باکتری شناسی
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات