این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 27 مهر 1404
پژوهش های علوم دامی
، جلد ۲۷، شماره ۲، صفحات ۶۹-۸۵
عنوان فارسی
تعیین دما و pH بهینه رشد باکتریهای تجزیه کننده مواد لیگنوسلولزی جدا شده از دستگاه گوارش موریانه و اثر آنها بر قابلیت هضم و فراسنجههای تخمیر آزمایشگاهی برخی پسماندهای کشاورزی
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعاتی: روده موریانهها حاوی انواع مختلفی از میکروارگانیسمهای تجزیه کننده مواد لیگنوسلولزی است که امکان استفاده از آنها در بهبود ارزش تغذیهای پسماندهای زراعی گامی بزرگ جهت پوشش دادن کمبود خوراک دام است. هدف: این پژوهش به منظور تعیین دما و pH بهینه رشد باکتریهای همزیست تجزیه کننده مواد لیگنوسلولزی جدا شده از دستگاه گوارش موریانهها و بررسی قابلیت هضم و فراسنجههای تخمیر آزمایشگاهی کاه گندم و سرشاخه خرمای فرآوری شده با ایزولههای مذکور انجام شد. روشکار: برای این منظور، از سه گونه باکتری Bacillus licheniformis ، Ochrobactrum intermedium و Microbacterium paludicola، استفاده گردید که باکتریهای مذکور توسط کشت محتویات روده موریانهها در محیطهای کشت حاوی انواع مختلفی از لیگنین و مواد لیگنوسلولزی جداسازی شده بودند. منحنیهای رشد ایزولهها در محیط کشت نوترینت براث به دست آمد. و سپس کاه گندم و سرشاخه خرما توسط جدایههای مذکور عملآوری شدند. نتایج: رشد بهینه باکتری B. licheniformisدر دمای 40 درجه سانتیگراد بود، اما در دو گونه O. intermedium و M. paludicola رشد بهینه در دمای 37 درجه سانتیگراد مشاهده گردید. رشد بهینه هر سه سویه در pH برابر با 7 اتفاق افتاد. پس از عملآوری، برای هر دو سوبسترای کاه گندم و سرشاخه خرما بیشترین حجم گاز تولیدی و قابلیت هضم ماده آلی در تیمار فرآوری شده توسط باکتری B. licheniformisو کمترین در تیمار شاهد مشاهده گردید (05/0P<). قابلیت هضم ماده خشک، سوبسترای تجزیه شده حقیقی، انرژی قابل متابولیسم، ضریب تفکیک، pH و غلظت نیتروژن آمونیاکی در هر دو سوبسترا تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. نتیجهگیری نهایی: نتایج این تحقیق نشان داد که عملآوری کاه گندم و سرشاخه خرما توسط باکتریهای جداسازی شده سبب بهبود فراسنجههای تخمیر شکمبه در شرایط برونتنی گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Determination of optimum temperature and pH for lignocellulosic materials-degrading bacteria isolated from termite gut and their effect on the digestibility and in vitro fermentation parameters of some agricultural by-products
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ایوب عزیزی |
گروه علوم دامی دانشگاه لرستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
طاهره محمدآبادی |
گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)
حسین معتمدی |
گروه زیست شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
مرتضی چاجی |
گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)
حسن فضایلی |
مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور
نشانی اینترنتی
http://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6612_7bda46a7447ae429c0620d51d2ba9fdc.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1407/article-1407-438022.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات