این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های صنایع غذایی، جلد ۲۷، شماره ۳، صفحات ۱۱۵-۱۲۴

عنوان فارسی ارزیابی تغییرات ترکیبات تقریبی میگوی Macrobrachium nipponenseدر فصل تولید مثل
چکیده فارسی مقاله در تحقیق حاضر‌تغییرات ترکیبات تقریبی proximate composition (پروتئین، خاکستر، اسید های چرب، رطوبت، خاکستر) در میگوی Macrobrachiumnipponense و تاثیر رسیدگی جنسی برروی مقادیر این ترکیبات مورد بررسی قرار گرفت. این بررسی در فصل تابستان 1391 همزمان با فصل تخمریزی این گونه انجام شد. تعداد 155 عدد میگوی ماده از رودخانه جیرده واقع در غرب استان گیلان در فصل تابستان سال 1391 بصورت تصادفی جمع آوری و به آزمایشگاه بیولوژی آبزیان گروه شیلات دانشگاه گیلان منتقل گردید. در آزمایشگاه، گوشت میگوها از اسکلت خارجی جدا­سازی شده وجهت آنالیز پروتئین، چربی، رطوبت، خاکستر بر اساس وزن خشک مورد استفاده قرار گرفت. نتایج آنالیز شیمیایی و میزان تغییرات در  ماه­های تیر، مرداد، شهریور به ترتیب 007/0±13/57، 014/0±42/55، 021/0±42/53 برای پروتئین و 09/0±41/4، 38/0±6/3، 24/0±58/2 برای چربی و 35/0±75/75، 56/0±4/77، 75/0±4/80 برای رطوبت و 007/0±34/7، 021/0±28/7، 021/0±28/7 برای خاکستر بود. بررسی تغییرات ترکیبات تقریبی نشان دهنده کاهش معنی­دار در میزان پروتئین و چربی در فصل تخمریزی (p< 0.05) در حالیکه اختلاف معنی­دار در روند افزایش رطوبت در ماههای تیر و مرداد و شهریور مشاهده شد (p< 0.05). تغییرات معنی­داری در میزان خاکستر بافت گوشت در دوره بررسی مشاهده نشد. نتایج نشان داد که فعالیت تولید مثلی بطور آشکاری باعث کاهش منابع پروتیئنی و چربی ارگانیزم شده در حالیکه رطوبت افزایش می­یابد. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluation of the variability in proximate composition of Macrobrachium nipponense during spawning season
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله الناز نامی خسمخی | nami khasmakhi
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

سید حسن جلیلی | seyed hassan
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور

جاوید ایمان پور نمین | iman pour namin
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

صنم حیدری |
گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_6516_6b7e555d28fa75f4a62536ca22d198bb.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1404/article-1404-438010.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات