این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 14 آذر 1404
فیض
، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۷۱-۷۵
عنوان فارسی
بررسی مصرف تنقلات کم ارزش در کودکان زیر ۳ سال مناطق شهری و روستایی کشور، پاییز ۱۳۷۷
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: تنقلات غذایی کم ارزش به دلیل تهی بودن از ویتامین ها، املاح و مقادیر ناچیز انرژی و پروتئین این خطر را دارند که معده کوچک کودک را پر کرده و با کم کردن اشتهای او فرصت تغذیه با غذاهای مغذی را از او بگیرند. و نظر به این که وضعیت الگوی مصرف کودکان زیر 3 سال کشور تاکنون مورد مطالعه قرار نگرفته بود این مطالعه در آبان ماه سال 1377 در قالب بررسی کشوری ارزیابی رشد کودکان زیر 6 سال در مناطق شهری و روستایی کشور صورت پذیرفت.مواد و روش ها: در این تحقیق که به روش توصیفی انجام گرفت تعداد 16418 کودک زیر 3 سال شهری و روستایی برای مطالعه الگوی تغذیه، نوع و دفعات استفاده از مواد غذایی براساس آنچه طی هفته قبل از پرسشگری مصرف کرده بودند با استفاده از پرسش نامه بسامد خوراک مورد مطالعه قرار گرفتند. یافته ها: 47.1 درصد کودکان شهری و 51.2% کودکان روستایی در گروه سنی 12-6 ماهه تنقلات غذایی کم ارزش شامل انواع پفک، نوشابه های صنعتی، گازدار، آب نبات و شکلات مصرف کردند و در گروه سنی 24-12 ماه این ارقام 90.3% در شهر و 87.7% در روستا بود. زمانی که این یافته ها با میانگین مصرف اقلام غذایی عمده مانند گوشت، تخم مرغ و لبنیات مقایسه می شود مشخص می گردد که گوشت و تخم مرغ 3 بار در هفته مصرف شده حال آنکه تنقلات غذایی کم ارزش 9 بار در هفته مصرف می شوند. با افزایش گروه های سنی، میزان آن ها نیز افزایش می یابد.نتیجه گیری و توصیه ها: با توجه به عوارض نامطلوب مصرف بی رویه تنقلات غذایی کم ارزش، تحقیق برای بررسی تاثیر تقویت برنامه های آموزشی با هدف ترویج مصرف تنقلات سنتی مغذی که در فرهنگ غذایی مناطق مختلف کشور وجود داشته است باید مورد توجه قرار گیرد. بدون شک، رسالت بخش بهداشت در ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه بویژه افزایش آگاهی والدین در زمینه تغذیه کودکان حائز اهمیت است و باید در اولویت برنامه های بهداشتی کشور قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Surveying the amount of junk food consumption in under-3-year-old children of rural and urban areas, 1998
چکیده انگلیسی مقاله
Background: With respect to the lack of sufficient vitamin, calorie, minerals and proteins in junk foods, they have the ability of filling child’s stomach and decreasing their appetite, thus, he/she would miss the opportunity of a healthy nutrition. Unfortunately, the nutrition profile of under-3-year-old children is not determined in our country, so the present study was conducted over under-6-year-old children of urban and rural areas in 1998. Materials and Methods: It was a descriptive study. The study population included 16418 under-3-year-old children of urban and rural areas. Nutrition pattern was determined through a questionnaire.Results: 47.1% of urban and 51.2% of rural children aged 6-12 months have used junk foods including coca, sweets, chocolate and so on. For children aged 12-24 months these figures were 90.3% and 87.7%, respectively. Main nutrients including meat, egg and dairy were used 3 times a week, however, these junk foods were used 9 times a week.Conclusion: With respect to the known complications of junk food consumption, further studies considering the traditional foods through educational programs should be kept in mind. Needless to say, promoting parents’ knowledge could be helpful.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Junk food, Nutrient deficiency, Consumption pattern
نویسندگان مقاله
علی اکبر سیاری | ali akbari sayayri
ministry of health amp;amp; medical education, tehran, iran
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مجمع امور هماهنگی و دبیر مجمع شوراها و هیات های امناء
سازمان اصلی تایید شده
: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)
ربابه شیخ الاسلام | robabe sheykholeslam
محسن نقوی | mohsen naghavi
فریبا کلاهدوز | fariba kolahdouz
زهرا عبدالهی | zahra abdollahi
نشانی اینترنتی
http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-333&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات