این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بیولوژی کاربردی، جلد ۷، شماره ۳، صفحات ۱-۱۰

عنوان فارسی شناسایی ترکیبات موجود در عصاره و اسانس گیاه میخک Syzygium aromaticum
چکیده فارسی مقاله میخک یکی از منابع مهم گیاهی از ترکیبات فنلی، آنتی اکسیدانی ، ضد سرطان، ضد درد می باشد که از دیر باز مورد استفاده قرار میگرفته است.با توجه به اهمیت عصاره ها و اسانس ها و کاربرد آن ها در صنایع مختلف به دلیل ویژگی های منحصر به فرد آنها، عصاره و اسانس گیاه میخک استخراج شد و تحت تجزیه شیمیایی قرار گرفت تا ترکیبات شیمیایی عصاره و اسانس آنشناسایی و ارزیابی گردد.استخراج عصاره توسط روش خیساندن انجام گرفت و استخراج اسانس با استفاده از دستگاه کلونجر انجام شد. عصاره و اسانس استخراج شده با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد آنالیز قرار گرفتند.هشت ترکیب شیمیایی در عصاره میخک تشخیص داده شد که ترکیبات اصلی آن شامل اوژنول(5/85%)، اوژنول استات (2/3%) و هپتاکوزان (8/1%) بودند. هفت ترکیب شیمیایی در اسانس میخک نیز تشخیص داده شد که اصلی ترین آن ها شامل اوژنول(36/86%) و بتاکاریوفیلن (66/7%) بودند. اوژنول ترکیب اصلی در هر دو عصاره و اسانس بود و بیشترین غلظت از این ترکیب را در میان آنها نشان داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Chemical identification of clove (Syzygium aromaticum) extract and essential oil
چکیده انگلیسی مقاله Cloves an important plant source of phenolic compounds, antioxidant, anti-cancer, anti-inflammatory, which has long been used. According to the importance of extracts and essential oils and the importance of them in various industries due to their unique characteristics, the extract and the essential oil of clove plant were extracted and subjected to chemical analysis to identify and evaluate the chemical constituents of them. Extract was isolated by maseratoin method and isolation of essential oil was done by celevenger. Extract and essential oil were analyzed by gas chromatography in coupled with mass spectrometry (GC / MS). Eight compounds were identified in the clove extract that its main components were eugenol (85.5%), eugenol acetate (2.3%) and heptacosone (1.8%), respectively. Seven chemical compounds were identified in the clove oil which the main ones including eugenol (86.36%) and beta-cariophilic (7.66%). Eugenol was the main combination in both the extract and the essential oils and showed the highest concentration of this compound among them.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهرا خوشدونی فراهانی | khoshdouni farahani
علوم و مهندسی صنایع غذایی-دانشگاه ازاد

فاطمه خوشدونی فراهانی | khoshdouni farahani
علوم و مهندسی صنایع غذایی-دانشگاه ازاد


نشانی اینترنتی
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات