|
مطالعات اجتماعی ایران، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۱۰۶-۱۳۸
|
|
|
عنوان فارسی |
مطالعه قومنگارانه غذاهای محلی در شهرستان فومن: پژوهشی در مردمشناسی غذا و تغذیه |
|
چکیده فارسی مقاله |
امروزه، جایگاه غذا در زندگی انسان از نیازی فیزیولوژیک فراتر رفته و ابعاد اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی یافته است. مردمشناسی غذا و تغذیه حوزهای از پژوهش در مردمشناسی است که به بررسی ابعاد مختلف غذا در زندگی انسان میپردازد. مطالعه حاضر در چارچوب مردمشناسی غذا و تغذیه به بررسی فرهنگ غذایی اهالی شهرستان فومن (فومنات) پرداخته است. بهاینمنظور، با استفاده از روش قومنگاری نظاممند، تفسیری و چندمکانی فرهنگ غذایی شهرستان فومن توصیف، و رفتارها و آدابورسوم مربوط به تغذیه در فصلهای گرم سال بررسی شده و نتایج بهصورت درونمایهها یا مؤلفههای نظام غذایی سنتی استخراج و ارائه شده است. برخی درونمایههای بهدستآمده عبارتاند از: اصلیترین مواد بهکاررفته در غذاهای محلی فومن، نمود زبانی غذا، سفره، کنارغذا، منشأ مواد غذایی، ظروف، هویت، آمیختگی فرهنگی، سلامتی، غذای مراسم. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
ابوعلی ودادهیر | دانشیار گروه مردم شناسی، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
نسرین امیدوار | دانشیار گروه تغذیه جامعه، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
جلال الدین رفیع فر | استاد مردم شناسی، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
سارا جوان محجوب دوست | javan mahjub doost کارشناس ارشد مردم شناسی، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.jss-isa.ir/article_26764_3b4db846244398fe7aed14a8154f59de.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1109/article-1109-424765.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|