این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۹، شماره ۷، صفحات ۳۵-۴۱

عنوان فارسی معرفی و بهینه سازی یک مدل رژیم غذایی ایجاد کننده هایپرلیپیدمی در موش صحرایی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: ایجاد هایپرلیپیدمی در حیوانات آزمایشگاهی با رژیم غذایی، روشی مناسب جهت تحقیق بر روی بیماری­های متابولیک می باشد. این مطالعه به­منظور ارائه یک رژیم کارا و سهل الوصول جهت ایجاد مدل هایپرلیپیدمی و کبد چرب غیرالکلی در موش صحرایی انجام شد. مواد و روش­ها: در این مطالعه تجربی، 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار ( g200-180) به 5 گروه مساوی شامل 2 گروه کنترل دریافت کننده رژیم معمولی به مدت 4 (C1) یا 8 هفته (C2)، و 3 گروه تجربی دریافت کننده رژیم پرچرب به همراه 0/2 (E1)، یا 0/1 درصد تیویوراسیل(E2) به مدت 8 و 4 هفته (E3) تقسیم شدند. در پایان غلظت پلاسمای کلسترول تام (TC)، LDL، HDL و تری گلیسیرید (TG) اندازه گیری و ارزیابی تجمع چربی در بافت کبد نیز بصورت کمی انجام شد. یافته­ ها: همه گروههای تجربی در مقایسه با کنترل بطور معنی داری (0/0001>p)TC ،TG،LDL بالاتر و HDL کمتری داشتد. فاکتور کلسترول در گروه های E1 (133/01±642/66)، E2 (146/17±848/16) و E3(116/28±406/83) بطور معنی داری بیشتر از گروه­های C1 (16/10±64/87) و گروه C2 (11/37±76/83) بود (0/0001>p). درجه تجمع چربی در گروههای E1 (0/34±3/70)، E2(0/32±3/45) و E3 (0/25±2/83) در مقایسه با گروه C1 (0/01±0/25) و C2 (0/03±0/33) بطورمعنی داری بیشتر بود (0/0001>p). نتیجه­ گیری: رژیم غذایی پرچرب معرفی شده در این مطالعه می­تواند ظرف زمان کوتاه 4 هفته سبب ایجاد مدل هایپرلیپیدمی و کبد چرب غیر الکلی در موش صحرایی شود. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Introduction and Optimization of a Dietary Model for Inducing Hyperlipidemia in Rats
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND AND OBJECTIVE: Inducing hyperlipidemia in laboratory animals through diet is a good way to study metabolic disorders. This study was conducted to provide an effective and accessible diet for generating hyperlipidemia and non-alcoholic fatty liver models in rats. METHODS: In this experimental study, 40 male Wistar rats (180-200 g) were divided into 5 equal groups including 2 control groups receiving regular diet for 4 (C1) or 8 weeks (C2), and 3 experimental groups receiving high fat diet along with 0.2% (E1) or 0.1% thiouracil (E2) for 8 and 4 weeks (E3). Finally, the concentration of total cholesterol (TC), LDL, HDL, and triglyceride (TG) was measured and the fat accumulation in the liver tissue was measured quantitatively. FINDINGS: All experimental groups had significantly higher TC, TG, LDL and lower HDL compared to control (p< 0.0001). The cholesterol level was significantly higher in E1 (642.66±133.01), E2 (848.16±146.17) and E3 (406.83±116.28) groups, compared with the C1 (64.87±16.10) and C2 (76.83±11.37) groups (p< 0.0001). The degree of fat accumulation in the groups E1 (3.70±0.34), E2 (3.45±0.32) and E3 (2.83±0.25) was significantly higher than the groups C1 (0.25±0.01) and C2 (0.33±0.03) (p < 0.0001). CONCLUSION: The high-fat diet introduced in this study can cause hyperlipidemia and non-alcoholic fatty liver rats within 4 weeks
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علیرضا امیرآبادی زاده | a amirabadizadeh


محسن فواد الدینی | m foaddodini


سعید خاتم ساز | s khatamsaz
department of biology, islamic azad university, kazerun branch, kazerun, i.r.iran
1- گروه زیست شناسی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی کازرون (Islamic azad university of kazerun)

مختار مختاری | m mokhtari


مهرداد شریعتی | m shariati


مهران حسینی | m hosseini


فاطمه حجی پور | f hajipour



نشانی اینترنتی http://jbums.org/browse.php?a_code=A-10-2989-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/95/article-95-421854.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده تجربی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات