این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 13 مهر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
، جلد ۱۹، شماره ۷، صفحات ۳۵-۴۱
عنوان فارسی
معرفی و بهینه سازی یک مدل رژیم غذایی ایجاد کننده هایپرلیپیدمی در موش صحرایی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: ایجاد هایپرلیپیدمی در حیوانات آزمایشگاهی با رژیم غذایی، روشی مناسب جهت تحقیق بر روی بیماریهای متابولیک می باشد. این مطالعه بهمنظور ارائه یک رژیم کارا و سهل الوصول جهت ایجاد مدل هایپرلیپیدمی و کبد چرب غیرالکلی در موش صحرایی انجام شد. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار ( g200-180) به 5 گروه مساوی شامل 2 گروه کنترل دریافت کننده رژیم معمولی به مدت 4 (C1) یا 8 هفته (C2)، و 3 گروه تجربی دریافت کننده رژیم پرچرب به همراه 0/2 (E1)، یا 0/1 درصد تیویوراسیل(E2) به مدت 8 و 4 هفته (E3) تقسیم شدند. در پایان غلظت پلاسمای کلسترول تام (TC)، LDL، HDL و تری گلیسیرید (TG) اندازه گیری و ارزیابی تجمع چربی در بافت کبد نیز بصورت کمی انجام شد. یافته ها: همه گروههای تجربی در مقایسه با کنترل بطور معنی داری (0/0001>p)TC ،TG،LDL بالاتر و HDL کمتری داشتد. فاکتور کلسترول در گروه های E1 (133/01±642/66)، E2 (146/17±848/16) و E3(116/28±406/83) بطور معنی داری بیشتر از گروههای C1 (16/10±64/87) و گروه C2 (11/37±76/83) بود (0/0001>p). درجه تجمع چربی در گروههای E1 (0/34±3/70)، E2(0/32±3/45) و E3 (0/25±2/83) در مقایسه با گروه C1 (0/01±0/25) و C2 (0/03±0/33) بطورمعنی داری بیشتر بود (0/0001>p). نتیجه گیری: رژیم غذایی پرچرب معرفی شده در این مطالعه میتواند ظرف زمان کوتاه 4 هفته سبب ایجاد مدل هایپرلیپیدمی و کبد چرب غیر الکلی در موش صحرایی شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Introduction and Optimization of a Dietary Model for Inducing Hyperlipidemia in Rats
چکیده انگلیسی مقاله
BACKGROUND AND OBJECTIVE: Inducing hyperlipidemia in laboratory animals through diet is a good way to study metabolic disorders. This study was conducted to provide an effective and accessible diet for generating hyperlipidemia and non-alcoholic fatty liver models in rats. METHODS: In this experimental study, 40 male Wistar rats (180-200 g) were divided into 5 equal groups including 2 control groups receiving regular diet for 4 (C1) or 8 weeks (C2), and 3 experimental groups receiving high fat diet along with 0.2% (E1) or 0.1% thiouracil (E2) for 8 and 4 weeks (E3). Finally, the concentration of total cholesterol (TC), LDL, HDL, and triglyceride (TG) was measured and the fat accumulation in the liver tissue was measured quantitatively. FINDINGS: All experimental groups had significantly higher TC, TG, LDL and lower HDL compared to control (p< 0.0001). The cholesterol level was significantly higher in E1 (642.66±133.01), E2 (848.16±146.17) and E3 (406.83±116.28) groups, compared with the C1 (64.87±16.10) and C2 (76.83±11.37) groups (p< 0.0001). The degree of fat accumulation in the groups E1 (3.70±0.34), E2 (3.45±0.32) and E3 (2.83±0.25) was significantly higher than the groups C1 (0.25±0.01) and C2 (0.33±0.03) (p < 0.0001). CONCLUSION: The high-fat diet introduced in this study can cause hyperlipidemia and non-alcoholic fatty liver rats within 4 weeks
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علیرضا امیرآبادی زاده | a amirabadizadeh
محسن فواد الدینی | m foaddodini
سعید خاتم ساز | s khatamsaz
department of biology, islamic azad university, kazerun branch, kazerun, i.r.iran
1- گروه زیست شناسی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کازرون (Islamic azad university of kazerun)
مختار مختاری | m mokhtari
مهرداد شریعتی | m shariati
مهران حسینی | m hosseini
فاطمه حجی پور | f hajipour
نشانی اینترنتی
http://jbums.org/browse.php?a_code=A-10-2989-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/95/article-95-421854.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده
تجربی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات