این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 26 مهر 1404
پژوهش در پزشکی
، جلد ۴۱، شماره ۲، صفحات ۸۶-۹۶
عنوان فارسی
اثر مصرف مکمل کورکومین بر عوامل خطر بیماریهای قلبی و عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲
چکیده فارسی مقاله
چکیده سابقه و هدف: بیماری قلبی در افراد مبتلا به دیابت شایع است.افزایش چربی خون و فشار خون بالا از فاکتورهای خطر اصلی درایجاد آترواسکلرز و بروز بیماریهای قلبی عروقی می باشند. کورکومین( رنگدانه زردچوبه ) دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد آترواسکلروزی است. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر کورکومین بر عوامل خطر بیماری قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 صورت گرفته است. مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور می باشد. افراد مورد مطالعه 44 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2(40-70 سال) بودند که به طور تصادفی به دو گروه مداخله (21 نفر) و شاهد (23 نفر) تقسیم شدند. افراد گروه مداخله روزانه 3 کپسول 500 میلی گرم مکمل کورکومین و افراد گروه شاهد همان مقدار دارونما به مدت10 هفته دریافت کردند. در ابتدا و انتهای مطالعه از بیماران10 سی سی خون پس از 12-14 ساعت ناشتایی گرفته شد.چربی های خون شامل تری گلیسرید، کلسترول تام،LDL-C و HDL-C مورد ارزیابی قرار گرفتند.پرسشنامه اطلاعات عمومی ، یادآمد خوراک 2 روزه)ابتدا،وسط و انتهای مطالعه) از طریق مصاحبه حضوری تکمیل شد. اندازه گیری های فشار خون و تن سنجی نیز پیش و پس از مداخله انجام شد. آنالیز آماری با استفاده از برنامه SPSS نسخه 22 انجام شد. یافته ها: مواد مغذی دریافتی، نوع داروهای مصرفی و فعالیت بدنی بیماران در طول مطالعه تغییری نداشت. اختلاف آماری معنی داری بین میانگین تری گلیسرید سرم پیش با پس از مداخله در گروه مصرف کننده کورکومین مشاهده شد (63/30±21/14-) .در مورد سایر متغیرها از جمله کلسترول،LDL-C و HDL-C و همچنین فشار خون در پایان مداخله تغییر معنی داری مشاهده نشد. نتیجه گیری: به نظر می رسد که مصرف روزانه 1500 میلی گرم کورکومین به مدت 10 هفته منجر به کاهش تری گلیسرید سرم در گروه دریافت کننده کورکومین در مقایسه با ابتدای مطالعه می شود.گرچه این تفاوت در مقایسه با گروه شاهد معنی دار نبود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of curcumin supplementation on risk factors of cardiovascular disease in patient with type 2 diabetese
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background and Aim: Cardiovascular disease is common in patients with diabetes. Hyperlipidemia and hypertension are major risk factors for development of cardiovascular disease. Curcumin (pigment in turmeric) has antioxidant and anti-atherosclerotic properties. This study was designed to indicate the effects of curcumin supplementation on risk factors of Cardio vascular disease in patients with type 2 diabetes. Materials and Methods: In this double-blind randomized clinical trial, 44 patients aging 40-70 with type 2 diabetes randomly assigned to curcumin)n=21) or placebo group(n=23(. Patients consumed either 1500 mg curcumin or placebo daily for 10 weeks. A sample of 10 ml blood was collected from each patient after 12- to 14-hour fasting at baseline and the end of the study. Serum concentrations of triglyceride, total cholesterol, LDL-C, and HDL-C were determined. A questionnaire of general characteristics and a 2-day dietary recall (At the start, middle and end of the study) were completed by face to face interview. Anthropometric measurements and blood pressure were measured at baseline and at the end of the study. Data were analyzed using SPSS 22 software. Results: nutrients and fiber intake, drug intake and physical activity of patients did not change during study. At the end of the study the mean serum concentration of triglyceride decreased in curcumin group compared to baseline (-14.21±30.63). The mean serum concentrations of total cholesterol, LDL-C, HDL-C and blood pressure had no significant changes at the end. Conclusion: It seems, daily consumption of 1500 mg curcumin over 10 weeks can reduce serum concentration of triglyceride in the curcumin group compared to the baseline. However, this difference is not significant in placebo group.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهسا ادیبیان | mahsa adibian
department of clinical nutrition and dietetics, faculty of nutrition sciences and food technology, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran.
گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، تهرا، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور
هما هدایی | homa hodaie
department of clinical nutrition and dietetics, faculty of nutrition sciences and food technology, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran.
گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، تهرا، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور
مهدی هدایتی | mehdi hedayati
cellular-molecular research center, research institute for endocrine sciences, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran.
مرکز تحقیقات سلولی و ملکولی، پژوهشکده غدد درون ریز، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
گلبن سهراب | golbon sohrab
department of clinical nutrition and dietetics, faculty of nutrition sciences and food technology, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran.
گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، تهرا، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور
نشانی اینترنتی
http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2966-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/17/article-17-421210.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات