این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 شهریور 1404
Journal of Plant Physiology and Breeding
، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۵۳-۶۴
عنوان فارسی
ارزیابی اکوتیپهای مختلف زعفران از نظر عملکرد و اجزای عملکرد با استفاده از وزنهای مختلف پیاز مادری
چکیده فارسی مقاله
تعدادی اکوتیپ مختلف زعفران (مشهد، تربتجام، تربتحیدریه، گناباد، بیرجند، قاین) از نظر عملکرد و اجزای عملکرد با استفاده از وزنهای مختلف پیاز مادری (6، 8، 10 و 12 گرم) در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه ارومیه طی سال زراعی 1392 ارزیابی شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی به مرحله اجرا گذاشته شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که اختلاف معنیداری بین اکوتیپهای زعفران و وزنهای مختلف پیاز مادری از لحاظ کلیه صفات زراعی مورد مطالعه وجود دارد ولی اثر متقابل اکوتیپ با وزن پیاز برای بیشتر صفات زراعی معنیدار نبود. بر اساس مقایسه میانگین صفات،اکوتیپهای تربتحیدریه و مشهد و اکوتیپهای قاین و گناباد به ترتیب بیشترین و کمترین عملکرد را در شرایط آب و هوایی ارومیه داشتند. از طرفی مشخص شد که با افزایش وزن پیاز مادری عملکرد و اجزای عملکرد زعفران به مراتب بهبود مییابد و این امر نه تنها عملکرد زعفران را در سال اول افزایش میدهد بلکه تاثیر مثبتی بر عملکرد و اجزای عملکرد زعفران در سالهای آینده میگذارد. بین عملکرد زعفران و کلیه اجزای آن همبستگی مثبت و معنیداری وجود داشت. نتایج رگرسیون گامبهگام نیز نشان داد که صفات وزن خشک کلاله، طولکلاله، وزن تر گل، وزن خشک برگ و طول برگ از مهمترین اجزای عملکرد زعفران میباشند. در نهایت میتوان نتیجه گرفت که وزن پیاز مادری نقش بسیار مهمی بر عملکرد زعفران دارد. از طرفی به نظر میرسد که برای کشت زعفران در یک منطقه جدید توجه به شرایط آب و هوایی مناطقی که اکوتیپهای زعفران از آن مناطق انتخاب میشوند، ضروری است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of Saffron Ecotypes for Stigma Yield and Yield Components Using Different Maternal Corm Weights
چکیده انگلیسی مقاله
Several saffron ecotypes (Mashhad, Torbat-Jam, Torbat-Haydarieh, Gonabad, Birjand, Ghaen) were evaluated in Urmia for stigma yield and yield components using different maternal corm weights(6, 8, 10, 12 g) in 2013 cropping year. The experiment was arranged as factorial based on randomized complete block design. Analysis of variance showed that there were significant differences among saffron ecotypes and maternal corm weights with respect to all studied agronomical traits. However, there was no interaction between ecotypes and corm weights for the majority of these characters. Torbat-Haydarieh and Mashhad ecotypes, and Gonabad and Ghaen ecotypes had the highest and lowest saffron yield in the Urmia condition, respectively. The yield and yield components of saffron improved when the greater maternal corm weight was used. There were positive relationships between saffron yield and all its components. Based on the stepwise regression analysis, dried stigma weight, stigma length, fresh flower weight, dry leaf weight and leaf length were the main components of saffron yield. We can conclude that maternal corm weight has a very important role in saffron performance. Furthermore, in order to establish a new saffron cultivation, it seems essential to take into account the climate condition of areas from which the corms were selected.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهدی بیات |
department of agronomy, faculty of agriculture, urmia university, urmia, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
رضا امیرنیا |
department of agronomy, faculty of agriculture, urmia university, urmia, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
مهدی تاج بخش |
department of agronomy, faculty of agriculture, urmia university, urmia, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
مهدی رمضانی |
young researchers and elite club, ahvaz branch, islamic azad university, ahvaz, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
نشانی اینترنتی
http://breeding.tabrizu.ac.ir/article_6270_c1e08c418c7fe695f2b874c131e8ac83.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/506/article-506-413711.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات