این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 11 آذر 1404
فیض
، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۲۵-۲۹
عنوان فارسی
بررسی استرس گرمایی محیط در کارگران نانوایی های کاشان
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: با توجه به عوارض شناخته شده استرس گرمایی در محیطهای گرم از جمله نانواییها و عدم اطلاع از وضعیت آن در کاشان و به منظور تعیین استرس گرمایی و عوامل مربوط به آن، این تحقیق روی کارگران نانواییهای شهر کاشان در تابستان سال 1382 انجام گرفت. مواد و روشها: پژوهش به روش توصیفی روی 175 کارگر (شاطر و نان درآور) در 100 نانوایی که به طور تصادفی انتخاب شدند، انجام شد. جهت تعیین استرس گرمایی محیط با استفاده از شاخص WBGT از دستگاه WBGT با مدل HSM100 استفاده شد و مطابق با روش استاندارد ISO 7234 اندازهگیریها در گرمترین ساعات روز تابستان صورت پذیرفت. در این مطالعه عواملی نظیر تکنیک پخت، نوع نانوایی، نوع تهویه و فضای نانواییها مورد بررسی و قضاوت آماری قرار گرفت. یافتهها: از مجموع 100 نانوایی مورد مطالعه، 51 نانوایی دارای تکنولوژی پخت ماشینی و 49 نانوایی دارای تکنولوژی پخت سنتی بودند و از مجموع 175 کارگر مورد مطالعه در این نانواییها 107 نفر (1/61 درصد) در محیطهای با استرس گرمایی کار میکردند. میزان استرس گرمایی در نانواییهای سنتی 2/54 درصد و در نانواییهای ماشینی 8/45 درصد بود و کارگرانی که در نانوایی با تکنولوژی پخت سنتی کار میکردند 3/3 برابر بیشتر از کارگران نانوایی ماشینی در مواجهه با استرس گرمایی بودند. (3/3= OR ). نتیجهگیری و توصیهها: استرس گرمایی در نانواییهای کاشان نگرانکننده بوده و در نانواییهای سنتی به مراتب بیشتر از نانواییهای ماشینی است، لذا انجام برخی تغییرات در تکنولوژی پخت سنتی را به صورت تحقیق پیشنهاد مینماید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
استرس گرمایی، شاخص WBGT، نانوایی، کاشان
عنوان انگلیسی
Evaluation of workplaces heat stress for bakers in kashan city
چکیده انگلیسی مقاله
Background: With respect to the heat stress-induced complications in environment with high temperature such as bakeries, we designed a study to detect heat stress on bakeries in Kashan city. Material and methods: For this descriptive study, 175 randomly selected bakers in 100 bakeries in Kashan were enrolled. To determine environment heat stress, we used WBGT instrument and WBGT indices. The measures were taken by standard ISO 7234 method in the hottest hours of summer. Variants such as baking technique, type of bakery, type of ventilation and bakery space were evaluated. Results: Of 100 bakeries, 51 used machinery technique and 49 had traditional technique bakeries. Of 175 bakers, 107 (61.1%) worked in heat stress situation. The rate of this stress was 54.2% and 45.8% in machinery and traditional bakeries, respectively. Exposed to heat in traditional bakeries were 3.3 fold more than machinery bakeries. Conclusions: We are worried about heat stress in bakeries of Kashan. This situation was more pronounced in traditional bakeries. We suggest changing traditional technique to modern bakeries.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Heat stress, WBGT indices, Baker, Kashan
نویسندگان مقاله
میترا حنانی | mitra hannani
department of occupational health, faculty of health, kashan university of medical sciences, kashan, iran
گروه بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)
مسعود مطلبی کاشانی | masoud motallebi kashani
سید غلامعباس موسوی | sayed gholam abbas mousavi
عباس بهرامی | abbas bahrami
نشانی اینترنتی
http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-236&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات