سامانه سطوح آبگیر باران، جلد ۴، شماره ۳، صفحات ۲۱-۳۸

عنوان فارسی بررسی و ارزیابی تاثیرات توپوگرافی بر کیفیت آب آشامیدنی با استفاده از روش Fuzzy-AHP مطالعه موردی: حوضه دارنجان، جنوب فیروزآباد، استان فارس
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه هدف تعیین کیفیت آب شرب با استفاده از روش Fuzzy-AHP در حوضه دارنجان در جنوب فیروزآباد فارس می‌باشد. به منظور تعیین کیفیت آب شرب منطقه مورد مطالعه پارامترهایی از قبیل سختی کل، کلسیم، منیزیم، سدیم، هدایت الکتریکی، سولفات و کل مواد جامد محلول بررسی شد. در این مطالعه ابتدا با استفاده از روش کریجینگ (مدل­های گوسی، کروی، دایره­ای و نمائی) نقشه پهنه­بندی هر یک از پارامترها تعیین و سپس با استفاده از توابع عضویت نقشه فازی هر یک از پارامترهای موثر در کیفیت آب شرب تهیه شد. در مرحله بعد با استفاده از مدل تحلیل سلسله مراتبی (AHP) وزن هر یک از لایه­ها مشخص و در نهایت در محیط GIS نقشه کیفیت آب تهیه گردید. نتایج نشان داد که فقط 38/4 درصد از منطقه دارای کیفیت بسیار خوب، 33/23 کیفیت خوب، 01/64 کیفیت متوسط و 29/8 درصد دارای آب با کیفیت نامناسب می­باشند. از طرفی به منظور تعیین میزان ارتباط کیفیت آب با ویژگی­های توپوگرافی در منطقه مورد مطالعه، با استفاده از شاخص موقعیت توپوگرافی (TPI) نقشه لندفرم­ها تهیه گردید. همچنین مشخص گردید که بیشترین کیفیت آب در لندفرم­های رودخانه، دره­ها، زهکش­های بالا دست و خط الراس­ها می‌باشد. در حالی که کمترین کیفیت آب شرب در دشت­ها و دشت سرها منطقه مورد مطالعه واقع شده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کیفیت آب شرب، Fuzzy-AHP، لندفرم

عنوان انگلیسی Review and assess the effect of topography on the quality of drinking water using Fuzzy-AHP Case Study: Darnjan basin, south of Firuzabad, Fars province
چکیده انگلیسی مقاله This study examines the quality of drinking water using Fuzzy-AHP south of Firozabad, in the Darenjan watershed Fars province. The study area to determine water quality parameters such as total hardness, calcium, magnesium, sodium, conductivity, sulfate and total dissolved solids were examined. In this study, using the Kriging (Gaussian models, spherical, circular and exponential) each parameter zoning map was, determined and then, using the fuzzy membership function map of each of the parameters affecting the quality of drinking water was prepared. Then, the weight of each layer was determined by using Analytical Hierarchy Process (AHP), and finally water quality map was prepared in GIS. The results indicated that only 4.38 percent of the area has very good quality, good quality 23.33%, 64.01% and 8.29% percent of the average quality of water has poor quality. On the other hand, to determine the relationship between water quality and topographic features in the study area, landforms map was prepared by using topographical position indicator. It was also found that the highest water quality is available in the river landforms, valleys, ridges and upstream drainage. While the lowest quality of drinking water in the plains and piedmont of the study area is located.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Water quality, Fuzzy-AHP, Landforms

نویسندگان مقاله مرضیه مکرم |
دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شیراز (Shiraz university)

سعید نگهبان |
دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شیراز (Shiraz university)


نشانی اینترنتی http://jircsa.ir/browse.php?a_code=A-10-350-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات