این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیض، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۱-۷

عنوان فارسی بررسی تاثیر مصرف قرص «سیر» بر میزان قند، لیپیدهای پلاسما و فشار خون بیماران دیابتی نوع دوم مبتلا به هیپرلیپیدمی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: دیابت، افزایش کلسترول و پرفشاری خون سه عامل خطر عمده ا ی هستند که باعث افزایش بروز بیماریهای قلبی ـ عروقی می شوند. از دیرباز علاقه زیادی به بررسی نقش «سیر» در کاهش عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی وجود داشته است. این تحقیق اثر قرص سیر در بیماران دیابتی نوع دوم مبتلا به هیپرلیپیدمی مورد بررسی می د هد. مواد و رو ش ها: در یک کارآزمایی بالینی (به روش قبل و بعد) بر روی 50 بیمار دیابتی نوع دوم مبتلا به هیپرلیپیدمی (39 زن و 11 مرد با غلظت کلسترول سرم ≤ 220 میلی گرم در دسی لیتر) تأثیر مصرف قرص سیر بر میزان قند خون، لیپیدهای پلاسما و فشار خون، مورد ارزیابی قرار گرفت. هر قرص حاوی 300 میلی گر م پودر سیر بود که به میزان سه بار در روز و به مدت 6 هفته بوسیله بیماران مصرف شد. در ابتدا و انتهای مطالعه، میزان قند خون، هموگلوبین گلیکوزیله، فشار خون و فراسنجهای لیپیدی انداز ه گیری شدند. همچنین از پرسشنامه یادآمد 24 ساعته خوراک جهت بررسی مصرف غذایی بیماران استفاده شد. یافته ها : نتایج مطالعه نشان داد که مصرف قرص سیر به مدت 6 هفته بطور معنی د اری کلسترول تام و کلسترول LDL را کاهش می د هد. کلسترول تام از 42/39 ± 06/257 در ابتدای مطالعه به 43/45 ± 10/242 میلی گرم در د سی لیتر در انتهای مطالعه (015/0 P< ) و کلسترول LDL از 75/45 ± 58/169 در ابتدای مطالعه به 90/35 ± 65/140 میلی گرم در دسی لیتر در انتهای مطالعه (001 /0 P< ) کاهش یافت. از طرف دیگر میزان کلسترول HDL از 29/8 ± 6/41 در ابتدای مطالعه به 29/9 ± 91/44 میلی گر م در دسی لیتر در انتهای مطالعه (02/0 > P ) افزایش یافت. از میزان فشارخون سیستولیک بطور معنی د اری بسته شد طوری که از 94/17 ± 04/133 در ابتدای مطالعه به 58/17 ± 16/128 میلی متر جیوه در انتهای مطالعه رسید (03/0 P< ). تغییرات معنی د اری در فشار خون دیاستولیک، قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و تر ی گلیسرید سرم مشاهده نشد. همچنین ترکیب رژیم غذایی بیماران تغییرات معنی داری را نشان نداد. نتیجه گیر ی: مصرف قرص سیر به مدت 6 هفته بطور معنی د اری کلسترول تام، کلسترول LDL و فشار خون سیستولیک را کاهش و کلسترول HDL را افزایش می د هد. پیشنهاد می شود در این خصوص مطالعات دیگری نیز انجام شود تا ضمن کسب اطمینان از کیفیت، کارآیی و سالم بودن آن، فرآورده مزبور به طور گسترده در دسترس بیماران قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیر، دیابت نوع دوم، هیپرلیپیدمی

عنوان انگلیسی Effects of garlic powder tablet on blood sugar, plasma lipids and blood pressure in type 2 diabetic patients with hyperlipidemia.
چکیده انگلیسی مقاله Background: Diabetes, hypercholesterolemia and hypertension are three major risk factors that lead to the increased incidence of cardiovascular disease. Historically, there has been great interest in the role of garlic in reducing cardiovascular risk factors. In this study we evaluated effects of garlic tablet in type 2 diabetic patients with hyperlipidemia. Materials and method: A clinical trial (before and after) was performed in a group of 50 type 2 diabetic patients with hyperlipidemia (including 39 women, 11 men with serum cholesterol concentration greater than or equal to 220 mg/dl) to assess the effect of garlic powder tablet on blood glucose, lipid profiles and blood pressure. Each subject received tablets containing 300 mg of garlic powder (Garcin) 3 times per day for 6 weeks. Before and after the treatment, blood pressure, fasting blood glucose, glycated hemoglobin and lipid profiles were measured. 24 hr dietary recalls were used to evaluate nutritional status of the patients. Results: Our results indicate that 6 weeks supplementation with garlic powder tablets give rise to a significant decrease in total cholesterol (p < 0.01) and LDL-C (p < 0.001) but increase in HDL-C (p < 0.02). We observed a considerable decreased in systolic blood pressure (p < 0.03). There were no significant changes in diastolic blood pressure, fasting blood sugar, serum triglycerides and HbAıc. Also there were no significant changes in diet composition. Conclusion: 6 weeks treatment with garlic powder tablets significantly decreased total cholesterol, LDL-C, systolic blood pressure and increased HDL-C in type II diabetic patients with hyperlipidemia. Further studies are required to assess quality, efficacy and safety of this product.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Garlic, Type 2 diabetes, Hyperlipidemia

نویسندگان مقاله کریم پرستویی | karim parastouei
department of biochemistry and nutrition, school of medicine, kashan university of medical sciences, kashan, iran
کاشان، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، دانشکده پزشکی، گروه بیوشیمی و تغذیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)

شهناز روانشاد | shahnaz ravanshad


حبیب ا مصطفوی | habiballah mostaphavi


اسفندیار ستوده مرام | esfandiyar setoudehmaram



نشانی اینترنتی http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-130&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات