این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیض، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۴۷-۵۱

عنوان فارسی میزان اسانس گلاب‌های تولیدی و عرضه شده ، شهرستان کاشان در بهار ۱۳۸۴
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: با توجه به استفاده از گلاب در درمان دردهای روماتیسمی ، قلبی و همچنین در پخت انواع شیرینی‌ها و تهیه بستنی‌ها، اطلاع از میزان اسانس گلاب‌های تولید شده از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این پژوهش به منظور بررسی میزان اسانس گلاب‌های تولیدی و عرضه شده در شهرستان کاشان در بهار 1384 انجام گردید. مواد و روش‌ها: پژوهش با طراحی مطالعه توصیفی بر روی 398 نمونه گلاب از کارگا ه های گلاب‌گیری، کارخانه ها ی صنعتی تولید گلاب و مراکز عرضه گلاب در سطح منطقه کاشان در بهار سال 1384 انجام گرفت که پس از مراجعه به کارگا ه ها، کارخانه ها و مراکز عرضه ، گلاب‌ها نمونه‌برداری شده و به آزمایشگاه انتقال یافت . سپس آزمایش شیمیایی (تعیین میزان اسانس) با روش پنتان انجام شد. حداقل اسانس مورد قبول 12 میلی‌گرم در 100 میلی‌لیتر است. با توجه به استانداردهای ملی غذایی ، گلاب از نظر میزان اسانس به سه دسته سبک (99/11-1/0) ، متوسط (35-12) و سنگین (بیشتر از 35 ) تقسیم بند ی می شوند. نتایج حاصل با استفاده از آزمون t مورد آنالیز آماری قرار گرفت. نتایج : وضعیت اسانس گلاب تولید شده در کارگاه‌های گلاب‌گیری و سطح عرضه نشان می‌دهد که میزان اسانس 7/76 درصد گلاب‌های کارگاه‌ها و 5/27 درصد گلاب‌های مراکز عرضه بیشتر از cc 100/ mg 12 بوده است و نتایج در هر دو مرکز مربوطه بین گلا ب هایی که میزان اسانس شا ن بیشتر و کمتر از 12 بود ، از نظر آماری معنی‌دار می‌باشد ( 0001/0 p< ). همچنین میزان اسانس 3/58 درصد گلاب‌های کارخانه‌ها بیشتر از cc 100/ mg 12 بوده است. نتیجه‌گیری: میزان اسانس بیشتر نمونه های کارگا ه های گلا ب گیری و کارخانه ها قابل قبول بود در حالی که میزان اسانس در بیشتر نمونه های مراکز عرضه پایین بوده است. با توجه به میزان پایین اسانس در بسیاری از نمونه ها برنامه ریزی مداوم و ارائه را ه کارهای کاربردی جهت بهبود کیفیت گلاب توسط سیاست گز اران و مس و ولین بهداشتی شهرستان را طلب می کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسانس، گلاب‌‍‌، کاشان

عنوان انگلیسی Determination of essence value of produced and supplied rose-water in Kashan district in spring 2005
چکیده انگلیسی مقاله Background: Kashan's rose-water has a high celebrity in Iran and around the world. Rose-water has used in Iranian traditional medicine for treatment of cardiac and rheumatic pain and in food indust r ies such as production of ice cream and cookies. This research is conducted for determination of essence value of produced Rose-water in Kashan, Spring of 2005. Materials and Methods: This study was a descriptive study. Rose-water samples were collected from workshops, factories and supplying centers in Kashan in 2005 (398 samples) and transferred to lab. In the laboratory, chemical tests for determination of the essence value were carried out according to the Pantan method. Minimum acceptable of Rose-water essence is 12mg/100cc, thus, any Rose-water is classified to three type light (0.1- 11.9), middle (12-35) and high (> 35). Findings were analysed by the use of t test. Results: Essence quality of produced Rose-water in Rose-water workshops and supplying shops showed that essence values were 76.7% of the workshops and 27.5% of supplying shops higher than 12mg/100 (p< .0001). Thus, essence value of factories were higher than 12mg/100 (58.3%). Conclusions: Essence value of Rose-waters were acceptable in most factories but essence value samples in most supplying shops were low. Thus, Kashan health politician’s and administrators should arrange appropriate strategies for standardization and increasing of rose-water quality.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Essence, Rose-water, Kashan

نویسندگان مقاله ذات ا عاصمی | zatollah asemi
food and drug administration of kashan university of medical sciences, kashan, iran.
کاشان، خیابان شهید بهشتی، بن بست آزادی 25، ساختمان نگار عصر، معاونت غذا و دارو
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)

حسین شاکری | hossein shakeri


قاسم خواجه منصوری | ghasem khajemansori


محمد علی دولتی | mohammad ali doulati


احمد حسینی | ahmad hossieni



نشانی اینترنتی http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-77&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات