این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 17 آبان 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲، شماره ۶۲، صفحات ۱۴۵-۱۵۷
عنوان فارسی
بررسی مقایسهای روشهای استخراج و طیف جرمی ترکیبات شیمیایی عصاره «مان» گیاه شکرتیغال (Echinops dichorus L.) و مقایسه اثر انواع عصارههای «مان» بر روی رده سلولهای سرطانی روده CaCO۲
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: شکرتیغال (Echinops dichorus L.) گیاهی دارویی از خانواده کاسنی است که در اثر فعالیت نوعی حشره سرخرطومی روی بعضی از گونههای این جنس، ترکیبی به نام «مان» به دست میآید. هدف: در این تحقیق حلال و روشهای مختلف عصارهگیری در استخراج ترکیبات آلی از بخش مان شکرتیغال مورد بررسی قرار گرفتند. روش بررسی: جداسازی و شناسایی ترکیبات تشکیلدهندهی عصارههای بخش مان شکرتیغال با استفاده از دستگاه GCMS صورت گرفت. بررسی ویژگیهای ضدسرطانی عصاره مان با استفاده از روشهای NBT و MTT به دو روش سوکسله و ماسراسیون با دو حلال اتانول و ان هگزان، انجام شد. نتایج: نتایج بررسیهای فیتوشیمیایی حضور ترکیبات ساپونینی، استروئیدی، گلیکوزیدسیانوژنیک، تانندار و آلکالوئیدی را نشان داد و آنالیز عصارههای ماسراسیون، پرگولاسیون و دستگاه سوگسله با حلال اتانول بوسیله دستگاه GCMS نشان داد که هر سه عصاره مان سرشار از اسیدهای چرب میباشد. آنالیز طیفهای GC، 27 ترکیب در روش ماسراسیون، 30 ترکیب در روش پرکولاسیون و 10 ترکیب با استفاده از دستگاه سوکسله را نشان داد. نتایج بررسی میزان بقاء سلولی نشان داد که کمترین بقا سلولهای سرطانی تیمار شده مربوط به عصاره اتانولی و ان- هگزانی به روش ماسراسیون بود. نتایج آزمون NBT بیانگر خاصیت آنتیاکسیدانی عصاره اتانولی و ان- هگزانی به روش ماسراسیون میباشد. نتیجهگیری: بهترین روش و حلال جهت استخراج ترکیبات آلی عصاره تام محصول مان گیاه شکرتیغال، دستگاه پرکولاتور به همراه حلال اتانول است. اما برای استخراج اسیدهای چرب و ترپنهای موجود در گیاه روش سوکسله پیشنهاد میشود. تمامی عصارههای شکرتیغال (مان) خواص سیتوکسی خوبی نشان دادند که بیانگر وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی این عصارهها است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
A Comparison Study of Extraction Methods and Mass Spectrum for Compounds in Echinops dichrous and Comparison of Effects of Extracts on Colon Cancer Cells CaCo2
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Echinops (Echinops dichorus L.) from the Asteraceae family is a plant which obtained from the kind of insect activity on some species and generated a compound that is called "mann". Objective: Identification of the main chemical compounds of plant, solvent and different methods of extracting in extraction of these compounds is evaluated. Methods: Isolation and identification of extracts constituents is done with GC/MS. In order to evaluate anticancer characteristics, ethanolic and n-Hexane extracts from Manna has been obtained using Maceration and Soxhlet Apparatus methods. The effects of these extracts on CaCO2 cells have been evaluated using MTT and NBT values. Results: The results of phytochemical investigations showed that saponin, steroids, glycoside cyanogenic, tannin and alkaloid compounds are existence. In the GC-MS analysis of extracting showed that fatty acids and terpenes as major constituents in Manna. Based on results, 27 different components in the Maceration method, 30 different components in the percolation and 10 different components in the Soxhlet Apparatus method were identified. The results of MTT showed the least cell survival value of treated cancerous cell was concerned to ethanolic and n-Hexane-derived extract using Maceration method. NBT test results represent the antioxidant properties of ethanolic and n-Hexane extracts using Maceration method. Conclusion: The use of ethanol and Percolation are the best approach for extracting organic compounds of Manna, but to extract the fatty acids and terpenes of plants, Soxhlet method is proposed. All the extracts of Echinops (Mann) showed good cytotoxic properties that represent the presence of antioxidant compounds these extracts.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
بابک مختاری | b mokhtari
department of chemistry, faculty of science, shahid chamran university of ahvaz, ahvaz, iran
دانشیار، گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
مریم کلاهی | m kolahi
department of biology, faculty of science, shahid chamran university of ahvaz, ahvaz, iran
استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
ندا میرزایی | n mirzaei
departmen of organic chemistry, faculty of science, shahid chamran university of ahvaz, iran
کارشناس ارشد شیمی آلی، گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-1573-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-400599.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات