این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیض، جلد ۱۰، شماره ۴، صفحات ۸-۱۳

عنوان فارسی بررسی اثر عصاره متانولی گیاه سیر بر روی میزان ترشح اسید و پپسین معده در موش صحرایی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: سیر به طور وسیعی در جوامع دنیا و به ویژه جامعه ایرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و بسیاری از افرادی که التهاب و یا زخم معده دارند بر این باورند که با مصرف این گیاه در رژیم غذایی خود بر میزان ناراحتی‌شان افزود می‌شود. لذا با توجه به تعیین نقش دارویی سیر در درمان و پیشگیری انواع بیماری‌ها که باعث استفاده روزافزون از این گیاه در ایران و جهان شده است، این مطالعه با هدف بررسی اثر عصاره آن بر میزان ترشح اسید و پپسین معده انجام شده است. مواد و روش‌ها: این مطالعه به صورت تجربی بر روی دو گروه 12تایی موش صحرایی ( Rat ) انجام شد. (گروه کنترل و گروه سیر) حیوانات را به دنبال بیهوش کردن با تزریق داخل صفاقی mg/kg 50 تیوپنتال سدیم (نسدونال) تراکئوستومی، لاپاراتومی و گاسترودئودنوستومی نموده و از طریق مجرای گاسترودئودنوستوم عصاره گیاه سیر با دوز mg/kg 100 به گروه سیر داده شد. ترشحات معده به روش wash out با یک بار شستشوی ترشحات به بیرون (لاواژ) به دست آمد که شامل دو مورد، پایه اول (15دقیقه بعد از رفع استرس) و پایه دوم (30 دقیقه بعد از رفع استرس) می‌باشد. اسید ترشحات لاواژ شده به روش تیتریمتری بر حسب میکرومول اسید در 15 دقیقه و پپسین این ترشحات بر حسب میکروگرم پپسین در 15 دقیقه، به روش Anson اندازه‌گیری شد. نتایج: نتایج این تحقیق نشان داد که عصاره گیاه سیر میزان ترشح اسید معده را در هر دو پایه اول و دوم نسبت به گروه کنترل به طور معنی‌داری افزایش می‌دهد (001/0 > p ) ولی تاثیری بر میزان ترشح پپسین معده در پایه‌های اول و دوم نداشت (05/0 < p ). افزایش میزان ترشح اسید معده ارتباطی با جنس موش مورد آزمایش نداشت و تفاوتی بین موش‌های نر و ماده مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: گیاه سیر سبب افزایش ترشح اسید معده در موش صحرایی شده و تاثیری بر میزان ترشح پپسین معده در این حیوان ندارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عصاره متانولی، سیر، اسید معده، پپسین معده، موش صحرایی

عنوان انگلیسی Effect of garlic extract on gastric acid and pepsin secretion in rat
چکیده انگلیسی مقاله Background : Garlic (Allium sativum) is widely used as an additive in pickles around the world and particularly in Iran. Considering Garlic treatment function this study was conducted to survey the effect of this plant entrant on the secretion rate of acid and pepsin in the stomach. Materials and Methods: This study involves two groups of 12 rats (Control group and Garlic group). Animals were gone under anesthesia by nesdonal with 50 mg/kg IP and undertook surgical process, tracheotomy, laparatomy and gasteroadeodenostomy. Garlic extract 100 mg/kg was administered by gasterodeodenostomy canola. Tnyostric secretions, obtained in wash out way, 15 and 30 minutes after stress acid and pepsin were measured by Tetrameter and Anson aprooch, respectively. Results: The amount of acid in both bases was significantly increased in the garlic group compared to the control group (p< 0.001). not significantly change was observed in pepsin secretion. The elevation of acid secretion had no significant relevance with sex. Conclusion: Garlic (Allium sativum) increases acid secretion when used in food regimen.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Garlic extract, Gastric acid, Secretion pepsin, Rat

نویسندگان مقاله مهرداد شهرانی | mehrdad shahrani
cellular and molecular research center shahrekord university of medical sciences
شهرکرد، رحمتیه، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی

محمود رفیعیان | mahmoud rafieian


هدایت ا شیرزاد | heayatolah shirzad


مرتضی هاشم زاده | morteza hashemzadeh


حسین یوسفی | hossein yoosefi


رضا خدیوی | reza khadivi


سید اسدا امینی | sayed asadolah amini


محمد تقی مرادی | mohammad taghi moradi


جعفر مقدسی | jafar mogadasi


محمد رضا رحمانی | mohammad reza rahmani



نشانی اینترنتی http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-65&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات