این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیض، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۲۰-۲۵

عنوان فارسی تاثیر قرص سیر بر قند خون بیماران دیابتی نوع ۲
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: با توجه به فراوانی بالای دیابت نوع دو و روش­های مختلف درمانی برای آن، نیز اثرات متفاوت سیر به عنوان گیاه خوراکی که به وفور یافت می­شود بر روی قند خون و مشخص نبودن میزان اثر آن، این تحقیق با هدف تعیین میزان تاثیر سیر بر قند خون بیماران دیابتی نوع 2 انجام شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه به روش تجربی ( Randomized Clinical Trial ) که بر روی 60 بیمار دیابتی نوع 2 تازه تشخیص داده شده که از مرکز دیابت کاشان انتخاب شدند، 30 بیمار 2 قرص سیر سه بار تولید شرکت داروسازی اصفهان در روز مصرف کردند (هر قرص حاوی 400 میلی‌گرم پودر سیر خشک و بیش از 1000 میکروگرم Allicin بود) (گروه مورد). 30 بیمار قرص ویتامین B1 ، 300 میلی­گرمی به مدت 3 ماه با ظاهری مشابه دریافت کردند (گروه شاهد). به هر دو گروه رژیم غذایی و ورزش یکسان داده شد و افرادی که رژیم غذایی و ورزش تجویز شده را حداقل به مدت سه ماه به طور مرتب رعایت کردند مطالعه و بقیه حذف شدند. در ابتدا و پایان مطالعه میزان قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله اندازه‌گیری شدند و با کمک آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: سن بیماران دریافت­کننده سیر 3 ± 3/46 و کنترل 10 ± 7/45 سال با 8/0 p< بود و دو گروه از نظر سن و جنس و سابقه­ی بیماری با هم تفاوت نداشتند و همگی دیابت نوع دو داشتند که به تازگی تشخیص داده شده بود. پس از 3 ماه سیر باعث کاهش معنی‌دار قند خون ناشتا ( mg/dl 5/49) در مقایسه با گروه کنترل شد (001/0 p £ ). همچنین سیر باعث کاهش معنی‌‌دار هموگلوبین گلیکوزیله (5/1%) در مقایسه با گروه کنترل شد (003/0 p £ ). ولی در گروه کنترل فقط میزان 2/0% هموگلوبین گلیکوزیله کاهش یافت و همچنین در گروه کنترل کاهش قند خون (5/0 p £ ) تفاوت معنی­داری نشان نداد. نتیجه‌گیری: سیر به طور معنی‌داری باعث کاهش میزان قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله در مقایسه با گروه کنترل شد و می‌تواند به عنوان رژیم موثری در کنترل و درمان دیابت استفاده شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیر، دیابت نوع دو، هموگلوبین گلیکوزیله، قند خون ناشتا

عنوان انگلیسی Effect of garlic on blood sugar in patients with type 2 diabetes mellitus
چکیده انگلیسی مقاله Background: Type 2 diabetes mellitus is one of the most common health problems. Garlic (Allium sativum) has been the focus of serious clinical attention because of its beneficial effects on the reduction of serum blood glucose. This study was designed to evaluate the effects of garlic on serum glucose level in patients with type 2 diabetes mellitus.Materials and Methods: This 3-month randomized and double blind clinical trial was conducted on 60 new cases of type 2 diabetes referred to diabetes center of Kashan. The effect of garlic on their blood sugar and HbA1C. was assessed Thirty patients were given 2 tablets of garlic 3 times per day (each tablet containing 400 mg dry garlic powder and over 1000 m g Allicin) and 30 patients (controls) received vitamin B1 tablets. Both groups were given the same diet and exercise programs. Before and after the treatment fasting blood sugar (FBS) and gelycated hemoglobin were measured and analyzed with t-test, Results: The mean age in the garlic and control groups was 46.3 ± 3 and 45.7 ± 10 years, respectively. There was no significant difference in age, sex, and other diseases between the two groups. After 3 months, the garlic-treated group showed a significant reduction (49.5 mg/dl) in FBS (P< 0.001) when compared with the control group. The garlic-treated group also had a significant reduction (1.5%) in gelycated hemoglobin (P< 0.003) compared with the control group.Conclusion: Garlic significantly reduced FBS and HbA1C in type 2 diabetic patients. Hence, it may be a candidate drug in the treatment of diabetes mellitus.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله FBS, Garlic, HbA1c, Type 2 diabetes

نویسندگان مقاله سید علیرضا عبادی | sayed alireza ebadi
department of internal medicine and endocrinology, kashan university of medical sciences, kashan, iran
کاشان، کیلومتر 5 بلوار قطب راوندی، بیمارستان شهید بهشتی، گروه داخلی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)

الهام رحیمی لنجی | elham rahimi lenji


محسن تقدسی | mohsen taghadosi


احمد خورشیدی | ahmad khorshidi


حسین اکبری | hossein akbari



نشانی اینترنتی http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-55&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات