این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 6 آذر 1404
Journal of Medicinal Plants and By-products
، جلد ۱، شماره ۲، صفحات ۱۵۷-۱۶۵
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Effect of Mandarins (Citrus spp.) Scions on Peel Components and Juice Quality
چکیده انگلیسی مقاله
The effects of mandarin scions on peel components and juice quality parameters were investigated in this study. Peel flavor components were extracted by using cold-press and eluted by using n-hexane. Then all analyzed by GC-FID and GC-MS. Total soluble solids, total acids, pH value, ascorbic acid as well as density and ash were determined in juice obtained from mandarin scions. Twenty-seven, Twenty-seven, thirty-five and forty peel components in Unshiu, Clementine, Minneola tangelo and Lee varieties respectively including: aldehydes, alcohols, esters, monoterpenes, sesquiterpenes and other components were identified and quantified. The major flavor components were linalool, limonene, γ-terpinene, (E) β-ocimene, β-myrcene, α-pinene. Among the four scions examined, Lee showed the highest content of aldehydes and Clementine showed the highest content of TSS/TA. Since the aldehyde and TSS/TA content of citrus are considered as two of the more important indicators of high quality, variety apparently has a profound influence on citrus quality.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://jmpb.areeo.ac.ir/article_108480_7310d8236f7bde72956a6f4afdaebcaa.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/495/article-495-398895.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات