این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 28 آبان 1404
Journal of Medicinal Plants and By-products
، جلد ۴، شماره ۲، صفحات ۲۴۳-۲۴۷
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Seasonal Variation in Floral Scent of Persian Musk Rose (Rosa moschata Hermm.)
چکیده انگلیسی مقاله
The seasonal variation of volatile oil compositions (VOCs) from fresh flowers of Persian Musk rose was investigated by Combi PAL Headspace Techniques. In this study, a total number of 21 VOCs were detected by headspace on the Combi PAL System and gas chromatography-mass spectrometry (HS-GC/MS) from Rosa moschata Herrm. at different seasons which was representing 92.53-99.37% of total VOCs. The analysis of VOCs at different seasons detected the major compounds: Phenyl ethyl alcohol (30.68-77.36%), 1-Nonadecene (1.01-30.42%), n-Nonadecane (4.61-14.04%), n-Heneicosane (4.47-12.07%) and 1-Tricosene (0-5.91%). Phenylpropanoids content varied significantly over time, with a low level during September and maximum content in May. In contrast to phenylpropanoids contents, the high level of fatty acid derivatives was realized during September. In all of seasons a low level of terpenoids derivatives was emitted from Persian Musk rose flowers. The results of this research suggest that the fragrance characteristics of R. moschata resulted from its specific composition and can be manipulated by seasonal changes and environmental conditions.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Persian Musk rose, Scent, Seasonal, Phenyl ethyl alcohol
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://jmpb.areeo.ac.ir/article_108915_06f15c34d023b5d417174ac3b89fd124.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/495/article-495-398809.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات