این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیض، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۴۰-۴۵

عنوان فارسی بررسی اثر ویتامینE بر قند، چربی های سرم و فشار خون در بیماران دیابتی نوع ۲
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: دیابت نوع 2 همراه با افزایش استرس اکسیداتیو و کاهش آنتی­اکسیدان­ها است. مکمل ویتامین E باعث کاهش استرس اکسیداتیو در بیماران دیابتی می­شود. همچنین برخی مطالعات نشان داده­اند که ویتامین E سبب افزایش حساسیت به انسولین و بهبود سطوح چربی­ها می­گردد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ویتامین E بر پاسخ­های قند و چربی در بیماران دیابتی نوع 2 است. مواد و روش­ها: در این مطالعه از بین بیماران دیابتی نوع 2 بالاتر از 30 سال که به مرکز تحقیقات دیابت یزد مراجعه کردند ، 31 بیمار دیابتی نوع 2 که دارای قند خون ناشتای mg/dl 200-140 ، قند دو ساعت بعد از غذای mg/dl 250-200 ‏ ، تری­گلیسرید mg/dl 400 -200، کلسترول ، mg/dl 200-300 و فشار خون خفیف (فشار خون سیستولی mmHg 160-140 و فشار خون دیاستولی 100-90) بودن د، انتخاب شدند ، سپس به بیماران قرص ویتامین E 400 واحد دو بار در روز به مدت 3 ماه داده شد ، قند ناشتا، کلسترول، تری ­ گلیسرید، LDL ، HDL ، HbA1C و میزان انسولین ناشتا در شروع و پایان مطالعه اندازه­گیری گردید. نتایج: در این مطالعه 31 بیمار دیابتی نوع 2 (19 زن، 12 مرد) با میانگین سنی 87/8 ± 03/53 سال و طول مدت ابتلا به دیابت 89/0 ± 16/2 سال وارد مطالعه شدند. در پایان مطالعه قند خون ناشتا، تری­گلیسرید و میزان انسولین ناشتا کاهش یافت اما این کاهش معنی­دار نبود. میزان کلسترول تام، فشار خون سیستولی و دیاستولی تغییر محسوسی نداشت. نتیجه­گیری: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه به نظر می­آید که ویتامین E با دوز 800 واحد در روز به مدت 3 ماه نمی­تواند باعث بهبود قند خون، چربی­های خون، میزان هموگلوبین گلیکوزیله، میزان انسولین ناشتا و فشار خون در بیماران دیابتی نوع 2 شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of vitamin E on glycemic control and lipid profile in type 2 diabetes
چکیده انگلیسی مقاله Background: Type 2 diabetes is associated with elevated oxidative stress and decline in antioxidant defense. Vitamin E supplementation reduces oxidative stress level in diabetic patients. Also some studies showed that vitamin E enhances insulin sensitivity and improves lipid profile. The aim of this study was to evaluate the effect of vitamin E supplementation on glycemic control and lipid profile in type 2 diabetic patients. Materials and Methods: In this study 31 type 2 diabetic subject who referred to Yazd Diabetes Research Center with Fasting blood suger:140-200 mg/dl,2-hour postprandial BS < 250 md/dl, Triglyceride < 400mg/dl, Total Cholesterol ≤300 mg/dl and mild hypertension (systolic blood pressure: 140-160mmHg,diastolic BP:90-100mmHg) were selected. Subjects received vitamin E 800 IU/day for 3 months. At first and end of treatment period FBS, TC, TG, LDL, HDL, Glycated hemoglobin and fasting insulin level were measured. Results: In this study 31 type 2 diabetic patients (19 female, 12 male) with mean age 53.03 ± 8.87 years and mean duration of diabetes 2.16 ± 0.89 years were studied. Vitamin E supplementation for 3 months had no positive effect on type 2 diabetic patients. As FBS, TG and fasting insulin decreased but this decline was not significant. Also TC levels, systolic and diastolic BP changes was not remarkable. Conclusion: Results of this study showed that 800 IU vitamin E administration for 3 months could not improve blood glucose, lipids, HbA1C, fasting insulin, systolic and diastolic BP in type 2 diabetic patients.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Type 2 diabetes, Vitamin E, Insulin , Glycated hemoglobin

نویسندگان مقاله مینا خباز | mina khabaz
yazd diabetes research center, yazd, iran
یزد، بلوار جمهوری اسلامی، کوچه اورژانس افشار، مرکز تحقیقات دیابت

مریم رشیدی | maryam rashidi


فاطمه کاسب | fatemeh kaseb


محمد افخمی اردکانی | mohammad afkhami ardekani



نشانی اینترنتی http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-24&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات