این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله پژوهش پرستاری ایران، جلد ۵، شماره ۱۸، صفحات ۲۴-۳۲

عنوان فارسی بررسی عادات غذایی مرتبط با پیشگیری از سرطان در شهروندان تهرانی: یک مطالعه مقطعی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: سرطان یکی از سه معضل سلامت جامعه و سومین علت مرگ و میر در ایران محسوب می‌شود. الگوهای غذایی افراد نقش مهمی در پیشگیری از بروز سرطان دارد. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین عادات غذایی مرتبط با پیشگیری از سرطان در شهروندان تهرانی انجام گرفت. روش: این پژوهش یک مطالعه مقطعی است. حجم نمونه 2500 نفر شهروند تهرانی که به صورت نمونه‌گیری طبقه‌ای خوشه‌ای تصادفی انتخاب شده بودند تشکیل شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه‌ای مشتمل برد و بخش اطلاعات دموگرافیک و سؤالات عادات غذایی، می‌باشد که اعتبار آن از طریق اعتبار محتوا و اعتماد آن به روش ضریب آلفا کرونباخ تعیین گردید. اطلاعات در یک نوبت و حضوری جمع‌آوری شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS و با استفاده از آمارهای توصیفی (فراوانی و درصد) و استنباطی (مجذور کای) انجام گرفت. یافته‌ها: نتایج حاکی از آن بود که بیش از یک سوم شهروندان تهرانی مورد مطالعه (2/38%) شاخص توده بدنی در حد افزایش وزن و به بالا داشته و عادات غذایی مرتبط با پیشگیری از سرطان بیشترین درصد آنان (3/61%) در سطح نسبتاً مطلوب می‌باشد و رفتارهای تغذیه‌ای هیچ یک از آن‌ها در سطح مطلوب قرار ندارد. نتیجه‌گیری: نظر به این که عادات غذایی هیچ یک از شهروندان تهرانی تحت مطالعه در مورد پیشگیری از سرطان در سطح مطلوب نبود، لذا نظر مسؤولین مرتبط با سلامت مردم نظیر: مؤسسات درگیر با امر سرطان، رسانه‌های خبری، آموزش و پرورش، آموزش عالی، وزارت کار را به امر خطیر اطلاع‌رسانی و افزایش آگاهی مردم در زمینه عادات غذایی پیشگیری از سرطان جلب می‌نماید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عادات غذایی، پیشگیری از سرطان، ایران

عنوان انگلیسی Assessing food habits for cancer prevention among Tehran citizens
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Cancer is one of the three health issues of the society and the third cause of mortality in Iran. Food habits play a significant role in preventing cancer. The present study therefore, was carried out to assess food habits of Tehran citizens for cancer prevention. Methods: This study is a cross- sectional study was conducted with a sample of 2500 Tehran citizens who were recruited through systematic cluster random sampling. Data were collected using questionnaires including demographic factors and food habits. Validity and reliability of tool was gained through content validity and Alfa-Cronbach test. Data was collected in one time occasion and in person. All statistics were computed by the SPSS software using descriptive and inferential tests. Results: The showed demonstrated that the 38.2% of Tehran citizens had their BMI at the level of being overweight and upper. The food habits for cancer prevention were relatively appropriate for most of them (61.3%), but no one was at the desired level. Conclusion: Concerning the study results that no one had proper food habits for cancer prevention, public education and increasing awareness of people in this regards by ministry of health, cancer institutes, mass media, educational system, ministry of labour and social affairs is strongly recommended.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Food habits, Cancer prevention, Iran

نویسندگان مقاله زهره پارسایکتا | zohreh parsayekta
university of tehran medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

میترا ذوالفقاری | mitra zolfeghari
university of tehran medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

انوشیروان کاظم نژاد | anooshirvan kazemnejhad
tarbiat modarres university
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

زهرا منجمد | zahra monjamed
university of tehran medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://www.ijnr.ir/browse.php?a_code=A-10-149-4&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده پرستاری
نوع مقاله منتشر شده پرستاری سالمندی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات