این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیض، جلد ۱۳، شماره ۳، صفحات ۲۴۲-۲۴۸

عنوان فارسی بررسی یون های سرب، ارسنیک، مس، روی، سلنیوم، سدیم، پتاسیم، نیکل، منیزیم در چای سیاه
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: مصرف بیش از حد استاندارد عناصر موجب سمیت در بدن انسان می شود. تحقیقات نشان داده اند مقادیر برخی از عناصر در بعضی از انواع چای (.Camellia sinensis L) خارج از محدوده استاندارد است. هدف این تحقیق اندازه گیری یون های سرب، ارسنیک، مس، روی، سلنیوم، سدیم، پتاسیم، نیکل، منیزیم در چای سیاه بود. مواد و روش ها: آماده سازی نمونه های چای طلا، گلابی، احمد، گلستان و فله ای سیلان با استفاده از هضم اسیدی و اندازه گیری مقدار یون ها با روش های اسپکتروفتومتری جذب اتمی انجام گرفت. نتایج: حداقل و حداکثر میانگین مقدار یون های پتاسیم (1095±18062 و 6120±19364 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه)، منیزیم (0±1 و 20±157 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه)، روی (3±21 و 9±31 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه)، مس(0±17 و 0±21 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه)، سرب (249/0±485/0 و 066/0±151/0 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه)، نیکل (077/0±907/2 و 270/1±987/6 میکرو گرم بر کیلوگرم نمونه)، سدیم (0±1 و 20±157 میکروگرم بر کیلوگرم نمونه) در انواع چای بود. مقدار سلنیوم و ارسنیک کمتر از حد دقت روش اندازگیری بود. نتیجه گیری: عناصر موجود در چای های سیاه مذکور در حد ایجاد مسمومیت نمی باشند. مقدار بالای منیزیم و پتاسیم فرضیه مفید بودن چای در کاهش فشار خون در طب سنتی تایید می کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله چای، عناصر شیمیایی، سمیت

عنوان انگلیسی Measuring the lead, arsenic, cupper, zinc, selenum,
چکیده انگلیسی مقاله Background: High intake of some elements results in toxicity for human. Investigations has been shown that in some species of tea (Camellia sinensis L) the level of certain elements are higher than standard. This study aimed to measure the amount of K, Cu, Pb, Ni, Na, Mg, Zn, Ar, and Se ions in black tea. Matereials and Methods: Pre-analysis treatment of tea samples (trade marks Tala,Gulabi, Ahmad, Golestan, and the bulk brand of Ceylon ) and the measurment of ions were carried out using acid digestion and atomic-absorption spectrometry techniques, respectively.Results: The minimum and maximum means for K, Mg, Zn, Cu, Pb, Ni, and Na ions in the examined samples were (18062±1095 and 19364±6120 mg/kg), (1±0 and 157±20 mg/kg), (21±3 and 31±9 mg/kg), (17±0 and 21±0 mg/kg), (0.485±0.249 and 0.151±0.066 mg/kg), (0.485±0.249 and 0.151±0.066 mg/kg), (2.907±0.077 and 6.987±1.270 mg/kg), (1±0 and 157±20 mg/kg), respectively. Se and Ar levels is samples were non-detectable. Conclusion: The availibility of high levels of K and Mg ions in the examined black teas is in agreement with a traditional medicine hypothesis signifiyiny the use of tea to decrease the blood pressure.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Tea, Elements, Toxicity

نویسندگان مقاله انسیه مسعود حمیدی راوری | ensieh hamidi ravari
department of drug chemistry, faculty of pharmacy, kerman university of medical sciences, kerman, iran
کرمان، اول جاده هفت باغ، پردیس دانشگاه علوم پزشکی، دانشکده داروسازی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کرمان (Kerman university of medical sciences)

محمد دانش پژوه | mohammd daneshpajooh



نشانی اینترنتی http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-717&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات