این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 7 آذر 1404
دانش بیماری شناسی گیاهی
، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۷۴-۸۱
عنوان فارسی
تاثیر یک قارچ میکوریز آربوسکولی بر پژمردگی فوزاریومی در سه رقم گوجه فرنگی
چکیده فارسی مقاله
رضوانجو م، صدروی م، خوشرو ع (1400) تاثیر یک قارچ میکوریز آربوسکولی بر پژمردگی فوزاریومی در سه رقم گوجه فرنگی. دانش بیماریشناسی گیاهی 10(2): 81-74.
Doi: 10.2982/PPS.10.2.74.
مقدمه:
پژمردگی ناشی از قارچ خاکزاد
Fusarium
oxysporum
f. sp.
lycopersici
یکی از بیماریهای مهم در بیشتر مناطق کشت گوجهفرنگی در جهان است. میزان خسارت بیماری در ایران تا 27 درصد محصول گزارش شده است. مبارزه زیستی یک روش موثر و سازگار با محیط زیست و سالم برای مصرف کنندگان است. توانایی قارچهای میکوریز آربوسکولی در کاهش بسیاری از بیماریهای خاکزاد گیاهان به اثبات رسیده است، بنابراین این پژوهش برای بررسی تاثیر یک قارچ میکوریز آربوسکولی که به شکل تجارتی در دسترس بود بر شدت این بیماری در سه رقم تحت کشت گوجه فرنگی صورت گرفت.
مواد و روشها:
زادمایهی تجارتی قارچ
میکوریز آربوسکولی
Glomus geosprum
تهیه
گردید.
آزمایش در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی با چهار تکرار برای هر تیمار اجرا شد. زادمایهی قارچ میکوریز آربوسکولی به خاک سترون در گلدان
ها اضافه شد و بذرهای رقمهای گوجه فرنگی
Super-Strain
،
Chef
و
Super-Falat
در گلدان
ها کاشته شدند. ریشه ی
گیاهچه ها در مرحلهی سه تا شش برگی با سوسپانسیون هاگ یک جدایهی پرآزار
F. oxysporum
f. sp.
lycopersici
مایه زنی شدند.
پس از بروز نشانه های زردی و پژمردگی، داده های شدت بیماری، ارتفاع ساقه و طول ریشه جمع آوری و داده ها به کمک نرم افزار
SPSS20
تجزیه واریانس شده و میانگین
ها مقایسه شدند.
یافته ها:
شدت بیماری در تمام رقمهای تیمار شده با قارچ میکوریز آربوسکولی به میزان معنی داری کمتر و ارتفاع ساقه و طول ریشه بیشتر از تیمارهای
غیر
میکوریزایی بودند.
نتیجه گیری:
توانایی
G. geosporum
در کاستن از شدت بیماری پژمردگی فوزاریومی و افزایش رشد بوته های گوجهفرنگی برای نخستین بار گزارش میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گوجهفرنگی، پژمردگی، Fusarium ، Glomus
عنوان انگلیسی
Impact of an arbuscular mycorrhizal fungus on Fusarium wilt in three tomato cultivars
چکیده انگلیسی مقاله
Rezvanjoo M, Sadravi M, Khoshroo A (2021) Impact of an arbuscular mycorrhizal fungus on Fusarium wilt in three tomato cultivars. Plant Pathology Science 10(2):74-81. Doi: 10.2982/PPS.10.2.74.
Introduction
: Wilt caused by the soil-borne fungus
Fusarium oxysporum
f. sp.
lycopersici
is one of the most common and harmful diseases in most tomato growing areas. The disease damage is reported up to 27% of the yield in Iran. Biological control of the disease is an effective, environmentally friendly, and consumer health management method. The ability of arbuscular mycorrhizal fungi to reduce many soil-borne diseases has been demonstrated, so this study was conducted to investigate the effect of a commercially available arbuscular mycorrhizal fungus on disease severity in three tomato cultivars.
Materials and Methods:
The commercial inoculum of arbuscular mycorrhizal fungus
Glomus geosprum
was obtained from the market. The experiment was performed in a completely randomized statistical design with four replicates for each treatment. Inoculum of
G. geosprum
was added to sterile soil in pots and then seeds of Super-Strain, Chef, and Super-Falat tomato cultivars were sown. Seedling roots were inoculated at the three to the six-leaf stage with a spore suspension of a hypervirulent isolate of
F. oxysporum
f. sp.
lycopersici
. Data on the severity of the disease, stem height, root length were collected after the appearance of wilting symptoms and analyzed with the SPSS 20 software and the means values were compared.
Results:
The severity of the disease was significantly reduced in all cultivars treated with arbuscular mycorrhizal fungus, and the stem height and root length were higher than those with no mycorrhizal fungus.
Conclusion:
The ability of
G. geosporum,
to reduce the severity of Fusarium wilt disease and increase the growth of tomato plants is reported for the first time.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Tomato, Wilt, Fusarium, Glomus
نویسندگان مقاله
محمد رضوان جو | MOHAMMAD REZVANJOO
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Yasouj University, Yasouj, Iran
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه یاسوج، یاسوج
مهدی صدروی | MEHDI SADRAVI
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Yasouj University, Yasouj, Iran
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه یاسوج، یاسوج
علیرضا خوشرو | ALIREZA KHOSHROO
Department of Agronomy and Plant Breeding, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Yasouj University, Yasouj, Iran
گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه یاسوج، یاسوج
نشانی اینترنتی
http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-33-6&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات