این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بسپارش، جلد ۱۵، شماره ۱، صفحات ۵۵-۶۴

عنوان فارسی استفاده از پسماند مواد غذایی در تولید پلاستیکهای زیستتخریبپذیر
چکیده فارسی مقاله پلاستیک­های سنتزی مشتق از نفت، به‌دلیل خواص ویژه‌ای که در رفع نیاز صنایع مختلف دارند، سهم درخور توجهی از صنعت بسته‌بندی و بخش­های مرتبط را به خود اختصاص داده است. درنتیجه، تقاضا برای این پلاستیک­ها به‌طور پیوسته در حال افزایش است. باوجود مزایا و کاربردهای گسترده پلاستیک­های سنتزی، زیست‌تخریب‌ناپذیری آن­ها، تهدیدی جدی برای انسان‌ها و حیوانات، به‌ویژه گونه‌های دریایی به‌شمار می‌رود. ازسوی دیگر، تولید روزافزون آن‌ها موجب کاهش ذخایر نفت و افزایش درخور توجه انتشار کربن دی‌اکسید می‌شود. ازسوی دیگر، ورود پسماند تولیدی پیوسته در صنعت فراوری محصولات غذایی به طبیعت، به‌دلیل مقدار زیاد ترکیبات آلی، آثار زیست‌محیطی سوئی را به همراه دارد. ازآنجاکه این پسماند حاوی مقادیر شایان توجهی از پلیمرهای زیست‌تخریب‌پذیر یا پیش‌ساز آن‌ها هستند، می­توانند منابع مناسبی برای تولید زیست‌پلاستیک­ها به‌شمار آیند. این جایگزینی می­تواند آثار مخرب زیست‌محیطی پلاستیک­های مرسوم و پسماند مواد غذایی و نیز آثار نامطلوب اقتصادی آن­ها را کاهش دهد. در این مقاله، ابتدا به بررسی پلاستیک­های سنتزی پرداخته شده و در ادامه به مطالعات انجام‌شده در ارتباط با تبدیل پسماند مواد غذایی به زیست‌پلاستیک­ها و مزایا و معایب هریک اشاره شده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بسته‌بندی، زیست‌کامپوزیت، پسماند مواد غذایی، پلاستیک‌های سنتزی، زیست‌پلاستیک،

عنوان انگلیسی Using Food Waste for the Production of Biodegradable Plastics
چکیده انگلیسی مقاله Synthetic plastics derived from petroleum have a substantial share in the packaging industry and related sectors, due to their special properties in meeting the needs of various industries. As a result, the demand for these plastics is constantly increasing. Despite the advantages and wide applications of synthetic plastics, their non-biodegradability poses a serious threat to humans and animals, especially marine species. Additionally, their continuous production leads to a decrease in petroleum reserves and a significant increase in carbon dioxide emissions. On the other hand, the continuous release of waste from the food processing industry into nature has adverse environmental impacts, due to the large number of organic compounds. Since these wastes contain significant amounts of biodegradable polymers or their precursors, they can be considered suitable sources for the production of bioplastics. Such a substitution can potentially reduce the environmental impacts and economic effects of conventional plastics and food waste. In this article, synthetic plastics are first reviewed, and then studies on the conversion of food waste into bioplastics and the advantages and disadvantages of each are reviewed.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله بسته‌بندی, زیست‌کامپوزیت, پسماند مواد غذایی, پلاستیک‌های سنتزی, زیست‌پلاستیک

نویسندگان مقاله امیرعرفان امیری دارستانی |
دانشکده‌ی کشاورزی، دانشگاه گیلان

علیرضا مهرگان نیکو |
عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی

فاطمه مردیها |
دانشکده ی کشاورزی دانشگاه گیلان

الهه لایق قدردان |
دانشکده ‌ی کشاورزی ، دانشگاه گیلان

نرگس سیدی |
دانشکده‌ی کشاورزی ، دانشگاه گیلان


نشانی اینترنتی http://basparesh.ippi.ac.ir/article_2135_2586396faaed512c1164480bfe56eed0.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات