این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۳۳، شماره ۷، صفحات ۹۲۲۷-۹۲۳۸

عنوان فارسی تحلیل فیتوشیمیایی و فعالیت بیولوژیکی دانه کرچک (Ricinus communis): بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد باکتریایی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: کرچک (Ricinus communis) گیاه روغنی و دارویی از تیره فرفیون (Euphorbiaceae) می‌باشد که حاوی چندین ترکیب زیست فعال از جمله ریسین، ریسینین و فلاونوئیدها می‌باشد که با دارا بودن تأثیرات بیولوژیکی متعددی نظیر خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی توجه زیادی را به خود جلب کرده است. هدف از این مقاله بررسی اثرات آنتی‌اکسیدانی، ضد باکتریایی و ترکیبات زیست فعال فنولی و فلاونوئیدی دانه‌های کرچک از مناطق مختلف است.
روش بررسی: در این مطالعه پس از تهیه عصاره‌های متانولی و هگزانی به دو روش مختلف استخراج همزنی و سوکسله، اثر آنتی‌اکسیدانی عصاره به روش DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) سنجیده شد. جهت بررسی اثر ضد باکتریایی علیه 4 نوع باکتری از روش‌های دیسک دیفیوژن و حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی استفاده شد. در این مطالعه هم‌چنین محتوی فنلی و فلاونوئید کل مطالعه گردید.
نتایج: نتایج نشان داد بیشترین میزان فنل و فلاونوئید کل توسط عصاره متانولی با روش عصاره گیری هم‌زنی برای دانه کرچک منطقه مازندران به‌دست آمده است. بیشترین میزان مهار رادیکال آزاد مربوط به عصاره متانولی- سوکسله برای دانه کرچک منطقه قم بود. بیشترین میزان قطر هاله عدم رشد برای باکتری‌های باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس در غلظت 400 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر به ترتیب با اندازه‌های 0/84± 21/16 و 0/47 ±15/33 میلی‌متر مربوط به عصاره متانولی- هم‌زنی به‌دست آمد و هم‌چنین عصاره متانولی منطقه مازندران فعالیت بازدارندگی و کشندگی خوبی در برابر باکتری‌ها داشته است.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که منطقه کشت دانه، نوع حلال و روش عصاره‌گیری تاثیر زیادی بر میزان ترکیبات آنتی‌اکسیدانی، محتوی فنولی و فلاونوئیدی و خواص ضد باکتریایی دانه کرچک دارد.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی اکسیدان، آنتی باکتریال، دانه کرچک، ترکیبات زیست فعال

عنوان انگلیسی Phytochemical Analysis and Biological Activity of Ricinus Communis: Investigating Antioxidant and Antibacterial Properties
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Castor oil bean (Ricinus communis) belongs to the Euphorbiaceae family and is valued for its oil and medicinal uses. It contains several bioactive compounds including ricin, ricinine and flavonoids, and has attracted considerable attention for its various biological effects, including antioxidant and anti-inflammatory effects. The aim of this article was to investigate the antioxidant, antibacterial effects, and phenolic and flavonoid bioactive compounds of castor bean seeds from different regions.
Methods: In this study, methanol and hexane extracts from castor bean seeds were prepared via two different extraction methods (stirring and Soxhlet). The antioxidant effect of these extracts was measured using the DPPH (2, 2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) method. For antibacterial effect, both disk diffusion and minimum inhibitory concentration (MIC)/minimum bactericidal concentration (MBC) methods were employed across several types of bacteria. The study also evaluated the total phenolic and flavonoid contents.
Results: The results indicated that the stirring extraction method using methanol yielded the highest level of total phenolic and flavonoid content from castor bean seeds sourced from the Mazandaran region. In contrast, the soxhlet- methanolic extraction of castor bean seeds from the Qom region exhibited the most significant free radical scavenging activity. Notably, Bacillus cereus and Staphylococcus aureus strains depicted the highest sensitivity, with mean diameters 21.16 ± 0.84 mm and 15.33 ± 0.47 mm, respectively, at a concentration of 400 mg/mL of stirring-methanolic extraction. Additionally, the methanol extract from the Mazandaran region displayed strong inhibitory and bactericidal effects against various bacterial strains.
Conclusion: The results revealed that the cultivation region of the seeds, the used solvent, and the extraction method had a substantial impact on the bioactive properties of the castor bean seeds.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antioxidant, Antibacterial, Castor seed, Bioactive compounds.

نویسندگان مقاله مهدیه حر | Mahdie Hor
Department of Microbial Biotechnology, Faculty of Biotechnology, Amol University of Special Modern Technologies, Amol, Iran.
گروه زیست فناوری میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل، آمل، ایران

سمیه رهایی | Somayeh Rahaiee
Department of Microbial Biotechnology, Faculty of Biotechnology, Amol University of Special Modern Technologies, Amol, Iran.
گروه زیست فناوری میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل، آمل، ایران

صدیقه خانجانی جلودار | Sedighe khanjani Jelodar
Department of Animal Biology, Faculty of Basic Sciences, Mazandaran University, Babolsar, Iran.
گروه زیست جانوری، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

ملیحه اکبرزاده نیاکی | Malihe Akbarzade Niaki
Department of Microbial Biotechnology, Faculty of Biotechnology, Amol University of Special Modern Technologies, Amol, Iran.
گروه زیست فناوری میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل، آمل، ایران


نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5442-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده زیست شناسی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات