این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله پژوهش پرستاری ایران، جلد ۲۰، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی اثر عادت مصرف چای سیاه بر فشار خون جمعیت بزرگسال بیرجند
چکیده فارسی مقاله مقدمه: فشار خون بالا یک عامل خطر اصلی است که در شاخص های مرتبط با بار جهانی بیماری نقش مهمی دارد. تغییرات کوچک در فشار خون از طریق اصلاح رژیم غذایی ممکن است تأثیرات قابل توجهی بر شیوع فشار خون بالا داشته باشد.
روش کار: مطالعه­ی حاضر، از نوع مطالعات اپیدمیولوژیک توصیفی_تحلیلی است که در سال 1400 بر روی 296 نفر از افراد بزرگسال بیشتر از 19 سال ساکن شهر بیرجند انجام گرفت. در این مطالعه برای نمونه­گیری، شهر بیرجند به دو منطقه­ی جغرافیایی شمال و جنوب تقسیم شد و از هر منطقه دو مرکز خدمات جامع شهری انتخاب گردید و افرادی که رضایت کامل و شرایط ورود به مطالعه را داشتند و به این مراکز مراجعه می­نمودند وارد مطالعه شدند. هر یک از شرکت­کنندگان علاوه بر مشارکت در اندازه­گیری فشارخون از هر دو بازو و سنجش سایر شاخص­های بهداشتی لازم، پرسشنامه­ای نیز کامل نمودند.قد، وزن، دور شکم و دور باسن مورد سنجش قرار گرفت و در پرونده مراجعه کننده درج گردید و سپس شاخص توده بدنی  (body mass index) ، نسبت دور کمر به دور باسن  (waist hip ratio)و نسبت دور کمر به قد(waist to height ratio)  محاسبه و ثبت شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که بین میانگین فشار خون سیستولیک و میزان مصرف چای روزانه، ارتباط معناداری وجود دارد.
نتیجه ­گیری: یافته­های مطالعه­ی حاضر، حاکی از این بود که مصرف طولانی مدت چای سیاه می­تواند منجر به کاهش قابل توجه فشار خون، بالأخص فشارخون سیستولیک
شود

 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جمعیت بزرگسال، چای سیاه، فشار خون

عنوان انگلیسی The effect of black tea consumption habit on blood pressure in Birjand adult population
چکیده انگلیسی مقاله Background : High blood pressure is a major risk  that plays an important role in the global Burden of Disease. Small changes in blood pressure via diet modification could have significant effects on high blood pressure.
Methods: This study is a descriptive-analytical epidemiological study that was conducted on 296 adults over 19 years old living in Birjand in 2021. In this study, for sampling, the city was divided into two geographical regions, north and south, and from each region, two comprehensive urban centers were selected. Among people who were referred to these centers, those had complete satisfaction and proper conditions to participate in this study entered the study.Also, they were measured about their height, weight, abdominal circumference, and hip circumference. Then body mass index, waist hip ratio, and waist to height ratio were calculated and recorded.
Results: It can be seen from the results that there was a significant association  between systolic blood pressure and daily tea consumption.
Conclusion: Results of this study indicate that long-term consumption of black tea could lead to a decrease in blood pressure, especially systolic blood pressure

 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Adult population, Black tea, Blood pressure.

نویسندگان مقاله محمد خداشناس رودسری | mohammad khodashenas roudsari
mazums
علوم پزشکی مازندران

فاطمه حسین زاده چهکندک | FATEMEH Hoseinzadeh-chahkandak
BUMS
علوم پزشکی بیرجند

محمد خزاعی مقدم | mohammad khazaee moghaddam
bums
علوم پزشکی بیرجند


نشانی اینترنتی http://ijnr.ir/browse.php?a_code=A-10-5853-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده پزشکی
نوع مقاله منتشر شده پزشکی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات