این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۱۴، شماره ۲، صفحات ۲۶۱-۲۷۵

عنوان فارسی اثرات سطوح مختلف آلژینات ‌سدیم استخراج شده از ماکروجلبک (Sargassum angustifolium) بر عملکرد رشد و برخی شاخص‌های سیستم ایمنی غیراختصاصی سرم خون در بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss, , )
چکیده فارسی مقاله پربیوتیکها فیبرهای غیرقابل هضم هستند که باکتریهای مفید روده را افزایش داده و در نتیجه سلامت میزبان را بهبود می‌بخشند.در این مطالعه اثر آلژینات سدیم به‌عنوان پربیوتیک طبیعی بر عملکرد رشدو پارامترهای ایمنی خون بچه‌ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان موردمطالعه قرارگرفت. تعداد 432 بچه‌ماهی با میانگین وزن اولیه 31/0 ± 47/2 گرم، به مدت8 هفته با چهارسطح آلژینات سدیم ( 0، 5/0، 1و2) گرم بر کیلوگرم جیره پایه تغذیه شدند. درپایان دوره، شاخص‌های رشدوخون‌شناسی بر اساس فرمول‌های استاندارد محاسبه شد. نتایج نشان داد که وزن نهایی ، افزایش وزن ، ضریب تبدیل غذایی و فاکتور وضعیت در تیمارهای آلژینات سدیم بهبود یافته و اختلاف معنی‌داری با تیمار شاهد داشتند (05/0P<). میزان نرخ رشد ویژه در تیمارهای آلژینات سدیم نسبت به تیمار شاهد افزایش داشته اما تأثیر معنی‌دار نبوده (05/0P>). براساس نتایج بدست آمده، تیمارهای تغذیه شده با آلژینات سدیم دارای بیشترین میزان هموگلوبین، هماتوکریت، گلبول قرمز، گلبول سفید و میانگین غلظت هموگلوبین گلبول قرمز بودند. اما میزان هماتوکریت و گلبول ‌سفید در تیمار 2 درصد آلژینات ‌سدیم با شاهد و سایر تیمارها اختلاف معنی داری داشت (05/0P<). میانگین هموگلوبین گلبول قرمز اختلاف معنی‌داری بین تیمارهای آزمایشی و گروه شاهد مشاهده نشد (05/0P>). میانگین حجم گلبول قرمز در تیمارهای حاوی آلژینات ‌سدیم کمترین مقدار بوده و تفاوت نسبت به شاهد معنی‌دار بود (05/0P<). بنابراین از این پژوهش می-توان چنین استنباط کرد که استفاده از آلژینات ‌سدیم در جیره غذایی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان می‌تواند منجر به بهبود عملکرد رشد و برخی از پارامترهای خون‌شناسی شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آبزی‌پروری،آلژینات،پربیوتیک،رشد وایمنی،قزل‌آلای رنگین‌کمان،

عنوان انگلیسی The effects of different levels of sodium alginate extracted from macroalgae (Sargassum angustifolium) on growth performance and some indicators of the non-specific immune system of blood serum in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss,) fry.
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to investigate the effect of sodium alginate as a natural prebiotic on growth performance and some hematological parameters in rainbow trout . For this purpose, 432 rainbow trout with an average initial weight of 2.47 ± 0.31 were fed diets containing four levels of sodium alginate (0 (control), 0.5, 1, and 2) gr per kg of diet for 8 weeks. At the end of the experiment, growth and hematological indices were evaluated based on standard formulas were analyzed .The results showed that the final weight (FW), weight gain (WG), food conversion ratio (FCR) and condition factor (CF) improved in the treatments fed with sodium alginate and significantly different from those of control treatment (p < 0.05 ). specific growth rate (SGR) in the treatments fed with sodium alginate was the highest but there were no significantly differences between treatments (P>0.05). Based on the results obtained from the hematological indicators, the treatments fed with sodium alginate had the highest level of hemoglobin concentration, hematocrit (%), the number of red blood cells and white blood cells counts and MCHC. however, significant difference in Hematocrit ( %), and the number of white blood cells was observed between treatments fed with 2% sodium alginate and other treatments (P<0.05). No significant difference was observed in the MCH index between the experimental treatments and the control group (P>0.05). There were no significantly differences in MCH, between the experimental treatments and control group (P>0.05). MCV values in the treatments fed with sodium alginate was the lowest and the difference was significant compared to the control (P<0.05). Therefore, it can be concluded that the use of sodium alginate in the diet of rainbow trout leads to the improvement of growth performance and some hematological indices.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آبزی‌پروری,آلژینات,پربیوتیک,رشد وایمنی,قزل‌آلای رنگین‌کمان

نویسندگان مقاله ویان ابراهیمی |
نویسنده مسئول، دانشجوی دکتری شیلات، دانشکده شیلات و محیط‌زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.

عبدالمجید حاجی مرادلو |
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط‌زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.

حسین حسینی فر |
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط‌زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

رقیه صفری |
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط‌زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.


نشانی اینترنتی https://japu.gau.ac.ir/article_7303_582971bbd37f7ad313bd6a9d68f64552.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات