این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۱۴، شماره ۲، صفحات ۲۳۵-۲۵۹

عنوان فارسی اثر همزمان فرایند تغییر pH و تکنیک التراسونیک بر بازدهی و چگونگی تغییر ویژگی‌های تکنو-فانکشنال پروتئین-های جدا شده از عضله فانوس ماهی (Benthosema pterotum)
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه از اثر همزمان این دو تکنیک برای افزایش بازدهی استخراج و اصلاح خواص عملکردی پروتئین‌های جدا شده از عضله فانوس ماهی استفاده شد. در ابتدا به منظور کشف pH های بهتر برای انحلال و ترسیب پروتئین‌ها؛ منحنی‌های درصد حلالیت و شاخص سفیدی آنها ترسیم شدند. برطبق نتایج حاصل از ترسیم منحنی-های ذکر شده دو pH اسیدی 2 و 2.5 و دو pH قلیایی 11.5 و 12 برای انحلال و pH 5.7 برای ترسیب پروتئین‌ها انتخاب شدند. در مرحله بعد فرآیند‌های استخراج در pH های ذکر شده به شکل کلاسیک و همچنین با کمک امواج التراسونیک انجام گرفتند. طبق نتایج pHهای قلیایی درصد پروتئین حل شده و بازدهی بیشتری از اسیدی ارائه کردند. بالاترین مقدار این بازدهی در pH 12 ملاحظه شد. التراسونیک سبب بهبود درصد انحلال و بازدهی پروتئین‌ در pH های اسیدی و قلیایی شد. بیشترین درصدهای بازدهی کل پروتئین در ورژن‌های قلیایی تغییر pH کمک شده با التراسونیک (pH های 11.5 و 12 با درصد بازدهی کل 47.31 و 49.01 ) بدست آمدند. ویژگی‌های تکنوفانشکال ایزوله‌های پروتئین بعنوان تابعی از pH از منظر درصد حلالیت، شاخص‌های ظرفیت امولسیون کنندگی و پایداری امولسیون و شاخص‌های درصد کف‌کنندگی و پایداری کف مورد ارزیابی قرار گرفت. در مجوع طبق نتایج ایزوله‌های پروتئین قلیایی استخراج شده درصد حلالیت، توان امولسیون سازی و کف کنندگی بالاتری از ورژن اسیدی داشند. امواج التراسونیک به دلیل پرموت کردن تغییرات کنفورماسیونی ایجاد شده در اثر فرآیند تغییر pH در این رابطه اثر مثبت داشتند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فانوس ماهی،فرآیند تغییر pH،التراسونیک،خواص تکنو-فانکشنال،

عنوان انگلیسی Combined effects of Ultrasonication and pH Shift processes on recovery and techno-functional characteristics of protein isolate obtained from Benthosema pterotum.
چکیده انگلیسی مقاله The process so-called pH-shift has emerged as a promising and hopeful method for recovering muscle proteins from complex marine-based raw materials and modifying them. Ultrasonic technique can also be beneficial especially when recovery efficiency is compromised also as a modifier factor of techno-functional features. Bearing these in mind; this study investigated the combined effects of pH-shift and ultrasonic processes on the recovery and functional properties of protein isolates extracted from lanternfish muscle. Solubility and whiteness index curves were primarily plotted to establish optimal pHs for protein solubilization and precipitation. Based on these curves, two acidic pHs (2 and 2.5), two alkaline pHs (11.5 and 12), and pH 5.7 for precipitation were selected. Protein extraction was performed at these pHs using both classical and ultrasound-assisted methods. Alkaline pHs resulted in higher protein solubility and recovery compared to acidic pHs. The highest recovery was observed at pH 12. Ultrasound enhanced protein solubility and recovery at both acidic and alkaline pHs. The highest overall protein recovery was achieved in the alkaline pH-shift versions assisted by ultrasound (pHs 11.5 and 12 with overall recovery yields of 47.31 and 49.01%, respectively). Techno-functional properties of protein isolates were evaluated as a function of pH in terms of solubility, emulsion activity and emulsion stability indexes, and foaming capacity and foam stability indexes. Overall, alkaline protein isolates exhibited higher solubility and greater emulsification and foaming properties than acidic versions. Ultrasound had a positive effect due to promoting conformational changes induced by the pH-shift process. Hence it can be said that utilizing alkaline pH-shift in conjunction with novel extraction techniques like ultrasound can effectively produce relatively high-quality and low-cost protein isolates from lanternfish muscle for use in gel-based and emulsion-based food systems.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله فانوس ماهی,فرآیند تغییر pH,التراسونیک,خواص تکنو-فانکشنال

نویسندگان مقاله محسن کاظمی |
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.

سید مهدی اجاق |
نویسنده مسئول، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران و دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

مهدی عبدالهی |
گروه بیولوژی و مهندسی زیستی- تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه صنعتی چالمرز، سوئد.

علیرضا عالیشاهی |
دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.


نشانی اینترنتی https://japu.gau.ac.ir/article_7316_ac9072af9b5704c46ce4a22ab11c1f26.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات