این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 6 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۷۸، صفحات ۲۶۳-۲۷۴
عنوان فارسی
بهینهسازی فرآیند استخراج پلی ساکارید از میوه کدو حلوایی و بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی
چکیده فارسی مقاله
این تحقیق با هدف بررسی تأثیر عوامل مختلف (دمای استخراج 90 – 70 درجه سانتیگراد، زمان استخراج 5 – 1 ساعت و نسبت آب به ماده خشک (50-30 میلیلیتر بر گرم) در استخراج پلی ساکارید از میوه کدو حلوایی (Cucurbita moschata) با استفاده از آب داغ انجام گرفته است. از روش سطح پاسخ نیز جهت یافتن شرایط بهینه فرآیند و تأثیر متقابل فاکتورها به کمک طرح Box–Behnken با سه متغیر در سه سطح و 5 تکرار در نقطه مرکزی استفاده گردید. ویژگی مورد بررسی شامل تعیین ترکیب شیمیایی، ظرفیت آنتیاکسیدانی و قابلیت جذب آب و روغن توسط پلی ساکارید استخراجی بود. نتایج نشان داد که کلیه متغیرهای مورد بررسی باعث افزایش بازده استخراج پلی ساکارید گردید. در این میان، عامل زمان استخراج دارای بیشترین و عامل نسبت آب به ماده خام دارای کمترین تأثیر بودند. بهینهسازی بازده استخراج پلی ساکارید حاکی از آن بود که ترکیبی از نسبت آب به ماده خام 96/32 میلیلیتر بر گرم، زمان 93/4 ساعت و دمای استخراج 44/88 درجه سانتیگراد باعث بیشترین بازده (09/5%) استخراج گردید. نتایج حاصل از بررسیهای شیمیایی نشان داد که پلی ساکارید استخراجی دارای ظرفیت بالایی برای جذب رادیکالهای آزاد مانند رادیکالهای DPPH و هیدروکسیل میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کدو حلوایی،استخراج پلی ساکارید،روش سطح پاسخ،بهینه سازی،ویژگیهای فیزیکوشیمیایی،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کدو حلوایی,استخراج پلی ساکارید,روش سطح پاسخ,بهینه سازی,ویژگیهای فیزیکوشیمیایی
نویسندگان مقاله
محمود چهارلنگ |
کارشناس تولید کشت و صنعت امام خمینی
مقداد اسکندری |
2- کارشناس امور استاندارد اداره کل استاندارد استان خوزستان
فرشید اسکندری |
کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25580_17c8774f4095ce81477dad6896a6ef70.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات