این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۷۸، صفحات ۳۳-۴۲

عنوان فارسی بررسی فعالیت ضداکسایشی عصاره‌های مختلف میوه کنار و مقایسه فعالیت ضداکسایشی آن با ضداکسایش مصنوعی BHT در روغن سویا
چکیده فارسی مقاله میوه‌ی کنار دارای خصوصیات تغذیه‌ای بسیار مفیدی می‌باشد و برای درمان بیماری‌های مختلفی در طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ویژگی‌های ضداکسایشی عصاره‌های اتانولی، متانولی و آبی میوه کنار (Ziziphus spina-christi) در سه غلظت 600، 800 و 1000 PPM و مقایسه بهترین عصاره با ضداکسایش مصنوعی BHT با غلظت 200 PPM در روغن سویا بود. عصاره اتانولی کنار در هر سه غلظت 600 ، 800 و 1000 PPM در تمام آزمون‌های آنتی‌اکسیدان (DPPH، ظرفیت ضداکسایشی کل و قدرت احیاکنندگی اتم آهن) به صورت معناداری عملکرد بهتری نسبت به عصاره‌های متانولی و آبی داشت. عصاره متانولی نیز نسبت به عصاره آبی در تمام آزمون‌ها به صورت معناداری عملکرد بهتری از خود نشان داد. در مقایسه با BHT در دو آزمون قدرت مهار کنندگی و ظرفیت ضداکسایشی کل، غلظت 1000 PPM دو عصاره اتانولی و متانولی و در آزمون قدرت احیا کنندگی فقط غلظت 1000 PPM عصاره اتانولی عملکرد بهتری در مقایسه با BHT داشتند. در جلوگیری از اکسایش روغن سویا (آزمون پراکسید و TBA) عصاره‌ منتخب از آزمون‌های ضداکسایشی(اتانولی) در دو غلظت 800 و 1000 PPM به صورت معنی‌داری عملکرد بهتری نسبت به BHT داشت و در غلظت 600 PPM اثر این عصاره از BHT به صورت معنی‌داری ضعیف‌تر بود. نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره اتانولی کنار دارای بیشترین قدرت ضداکسایشی می‌باشد و در غلظت‌‌های بالا توان رقابت با غلظت‌‌‌های مورد استفاده BHT (200 PPM ) در مواد غذایی را دارد و برای معرفی به عنوان جایگزین ضداکساینده مصنوعی BHT مناسب می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ضداکسایش،میوه کنار،بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن،اندیس پراکسید،عدد تیوباربیتوریک اسید،

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ضداکسایش,میوه کنار,بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن,اندیس پراکسید,عدد تیوباربیتوریک اسید

نویسندگان مقاله عباس نمدی پور |
دنشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علیرضا صادقی ماهونک |
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد قربانی |
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_25561_71640e54fa9f3c6e0a14e7153240c886.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات