این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 10 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۷۹، صفحات ۲۱-۲۹
عنوان فارسی
بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، حسی و بافتی کیک اسفنجی غنی شده با پودر فیبر باگاس
چکیده فارسی مقاله
باگاس، تفاله نیشکر است که پس از عصارهگیری از نیشکر به صورت پسماند فیبری خشک، فشرده و به صورت قطعات ریز تراشه به دست میآید. الیاف باگاس برای تولید سوخت، مواد شیمیایی، آنزیمها و مواد غذایی نیز قابل استفاده میباشد. در این پژوهش تأثیر جایگزین نمودن مقادیر (0، 5، 10، 15، 20 و 25 درصد) باگاس فرآوری شده بر خصوصیات شیمیایی (رطوبت، خاکستر، فیبر)، ویژگیهای کیفی (بافت، تخلخل، دانسیته و شاخص حجم، رنگ پوسته و مغز) و ارزیابی حسی کیک مورد بررسی قرار گرفت. آزمونها بر اساس طرح کاملاٌ تصادفی و در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد با افزایش درصد پودر فیبر باگاس در کیک، رطوبت، خاکستر، فیبر، سفتی و چسبندگی نمونهها افزایش یافت و کاهش تخلخل، روشنایی، دانسیته (افزایش حجم مخصوص) نسبت به نمونه شاهد مشاهده گردید (05/0P<). در نهایت با بررسی همهی ویژگیها، نمونه حاوی 5 درصد پودر فیبر باگاس به عنوان نمونه بهینه معرفی گردید که از سوی ارزیابها نیز مورد پذیرش بیشتری نسبت به سایر تیمارها و تیمار شاهد قرار گرفت. به طور کلی به دلیل خصوصیات تغذیهای و حسی فرآورده حاصل از فیبر باگاس، میتوان از این ماده به عنوان یک منبع فیبر رژیمی در فرآوردههای غذایی استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فیبر رژیمی،بازیافت ضایعات،نیشکر،فراسودمند،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
فیبر رژیمی,بازیافت ضایعات,نیشکر,فراسودمند
نویسندگان مقاله
مهسا خدادازاده |
کارشناس ارشد
بهزاد ناصحی |
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25590_341a67cf8f2ca71227a65111c717f551.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات